PAUN PAUNOVIC/CROPIX
PRIMORAC U NEVJERICI

‘Šokiran sam! Možeš igrati, ali da nisi čovjek na terenu, to je nemoguće. Što je u njihovim glavama?!‘

Nakon Rijeke, Hajduk je izgubio i protiv Varaždina. Evo reakcija nakon dvoboja.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2020. 21:25

Poraženi su Hajdukovi nogometaši u drugoj utakmici u nizu. Nakon što ih je u prošlom kolu na Poljudu s 2:1 svladala Rijeka, sada su izabranici Bore Primorca izgubili u Varaždinu. Bilo je 3:0 za domaće, Caktaš je vratio nadu, no onda je Obregon u posljednjim trenucima iskoristio veliku pogrešku splitske obrane, obišao vratara Posavca i zabio za konačnih 4:2.

Nakon dvoboja su se s Hajdukove strane oglasili trener Boro Primorac i upravo vratar momčadi s Poljuda, Josip Posavec.

- Bilo je jako teško. Vrlo sam nezadovoljan. Oni su radili što su htjeli. Sve smo duele izgubili, dali smo im sva četiri gola. Nešto smo bolje igrali drugo poluvrijeme, ali to nije dovoljno. Ja sam vrlo kritičan. U obrani smo bili očajni, nismo dobili duel, radili su od nas što su htjeli. Ja sam isto šokiran. Ti možeš igrati, ali da nisi čovjek na terenu, to je nemoguće. Bili smo jako loši. Da smo izjednačili na 3:3 možda bi njih uhvatila panika. Dali smo im četvrti gol. Jakoliš, Vušković, Posavec...Ne znam što je u njihovim glavama. Katastrofalna utakmica s naše strane. Mora se nešto napraviti, to je neoprostivo - rekao je trener Primorac.

Posavec je bio još kritičniji.

- Ovu utakmicu trebamo što prije zaboraviti. Imali smo puno individualnih grešaka, kaznili su nas za sve. Čestitke Varaždinu, mi moramo još više zasukati rukave, nastaviti raditi i ispraviti gorak okus u sljedećoj utakmici. Ja i kada je najbolje tražim dlaku u jajetu, sigurno i poslije ovoga. Nije bio naš dan. Sve naše pogreške su nas kaznili. Moramo živjeti s time, raditi da ispravimo te greške kako bi što bolje dočekali iduću utakmicu - rekao je Posavec.

Evo i izjave trenera Varaždina, Zorana Kastela:

- Ne sjećam se kad smo zadnji put zabili četiri gola u prvoj ligi, dečkima svaka čast na tome. Bili smo borbeni, više smo željeli pobjedu. Nije to bila neka kvalitetna predstava, ali imali smo i sreće, vratila nam se naša povezanost, homogenost i zato smo pobijedili. Krenuli smo otvoreno, igrali smo s dva napadača i dva krila, nismo imali namjeru braniti se i pokazali smo to, zabili smo četiri gola. Kad smo primili prvi gol, malo smo se previše povukli, ali srećom uspjeli smo zabiti četvrti i dobiti utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 01:50