Srdjan Vrancic / CROPIX
ALŽIRAC U ŠTRAJKU?

Soudani je nezainteresiran, igra loše, Mamić bi ga mogao potjerati na tribinu

Protiv Rumunja je brzo zamijenjen, nakon Zagreba trener je vikao na njega u svlačionici...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. kolovoz 2014. 09:35

Jučer nakon prijepodnevnog treninga Modrih na parkiralištu ispod južne tribine sudarili smo se s trenerom Dinama Zoranom Mamićem. Pitali smo ga što se događa s alžirskim reprezentativcem Soudanijem? Već dvije utakmice zaredom trener ga vadi iz igre, protiv Petrolula to je učinio već u stanci između dva poluvremena, a protiv Zagreba u 59. minuti. Soudani igra loše, neprepoznatljivo, nezainteresirano, ispod svake kritike. - Ne znam što se događa s njim, to morate njega pitati - odgovorio je Mamić.

Bila je to samo stilska figura, Soudanija se naime ništa ne može pitati. Već neko vrijeme želimo ga “privesti” na intervju, ali Dinamova PR služba kaže - “nema šanse”. Već i ta činjenica skrivanja od medija govori u prilog tome da se priča oko Soudanija lagano pretvara u problem. Uglavnom, Soudani, uvijek nasmiješen i simpatičan momak više se ne smije, lice mu je ozbiljno, djeluje zabrinuto i nezadovoljno. Ima razloga za takve izraze, Zoran Mamić je trener koji neće olako prijeći preko njegovih loših partija i igranja koje sve više podsjeća na stil “baš me briga za sve”. To mu je uostalom zorno pokazao dva puta u samo nekoliko dana kad ga je bez pardona zamijenio.

Nakon ogleda u Ploiestiju trener ga je i javno prozvao kazavši da je zamijenjen zbog loše reakcije kod gola Petrolula, a nakon ogleda sa Zagrebom svoje kritike istresao mu je u lice u svlačionici. Soudani je u velikoj opasnosti, Mamić bi ga mogao poslati na klupu ili čak tribinu! Trenerovo strpljenje s Alžircem se izgubilo, više ga ne misli tolerirati. Još će jednom s njim razgovarati prije uzvrata s Rumunjima, ako ne bude zadovoljan tijekom i zaključkom razgovora, Soudani bi mogao biti višak i protiv Petrolula i nekoliko dana kasnije protiv Hajduka na Poljudu.

Sjetite se samo kako je Mamić potjerao Sammira, bio je prvi trener Dinama koji je Brazilcu s hrvatskom putovnicom kazao “dosta”. S priprema u Turskoj u Zagreb je vratio Antu Rukavinu zbog, po njegovu mišljenju, nedovoljnog zalaganja na treninzima i prvoj pripremnoj utakmici. Juniora Fernandesa poslao je na pripremnom ogledu s Zürichom u Beleku na klupu nakon 19 minuta igre jer mu se nije svidio njegov pristup, sljedeće dane mu je sastavio paklene treninge, te ga nije uvrstio u sastav na sljedećoj utakmici.

Zoran Mamić ne trpi iskakanja, načelo mu je “red, rad i disciplina”, pa ako brzo ne promijeni svoj stav, Soudani nema nikakve šanse za opstanak u udarnom sastavu. Stolica mu je već jako rasklimana, vrlo brzo bi mogao pasti s nje. Zašto je Soudani potonuo? Nema tu prevelike filozofije, on želi napustiti Dinamo i pronaći inozemni transfer. U jednom intervjuu prije SP-a u Brazilu je kazao “ne znam hoću li ostati u Dinamu”.

Već tada se na posljednjim prvenstvenim ogledima Dinama, prije puta s reprezentacijom Vahida Halilhodžića, vidljivo čuvao, izbjegavao je duele, dizao noge kod oštrijih startova suparnika. Bio je siguran da će nakon SP-a osigurati transfer i napustiti Dinamo. Uza sve to, reprezentacija Alžira bila je jedna od ugodnih iznenađenja prvenstva, Soudani je protiv kasnijih prvaka Nijemaca odigrao vrlo dobru utakmicu.

Međutim po povratku ga je dočekala vijest da Dinamo ima novu klupsku viziju, da ne želi prodavati ključne igrače, a on to svakako jest. To ga je jako pogodilo, jer navodno ima dogovor da će ga Dinamo pustiti kad stigne prava ponuda. Nema ništa napismeno, ali izvori bliski Soudaniju kažu da njemu stisak ruke znači kao i potpisani dokument. U Maksimirskoj 128 pak tvrde da za Soudanija nemaju nikakve ponude! Uz dodatak “jedino ako on ne zna više od nas”.

Upućeni tvrde da bi se na kraju sve moglo izgladiti, onog dana kad se zaključi ljetni prijelazni rok i kad Soudani shvati da je ostao u Dinamu, te da mora dalje nastaviti s karijerom. Ali još tih nekoliko dana ne smije se dodatno zamjeriti treneru koji bi ga zaista mogao prekrižiti.

Realno, Dinamo treba pravog Soudanija, takav igrač potreban im je za Europu. Pretpostavljamo da će Modri igrati Europsku ligu i da neće prokockati prednost iz prve utakmice. Do toliko željenog proljeća u Europi mnogo će se lakše sa Soudanijem, ali onakvim kakvim smo ga naučili gledati, brzim, prodornim, golgeterski raspoloženim i - nasmiješenim...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 05:16