Joško Ponoš / Cropix
EKSPLOZIJA ILI BLJESAK

Špaco: Anasovo mjesto je ipak na lijevoj strani; Španjić: Motivira ga igranje uz brata

On je bio efikasan, no utakmicu valja gledati u cjelini. Sharbini ipak nije gradio igru, davao pasove, nije i ne može biti razigravač - rekao je Stanko Poklepović
Piše: Mario VelićObjavljeno: 16. kolovoz 2011. 21:10

Možda više od tri boda u Puli, navijače i struku Bijelih vesele dva pogotka koja je potpisao Anas Sharbini, svi se nadaju da se ne radi o kratkotrajnoj eksploziji nego tek najavi prave "detonacije" dobrih igara koje se od njega očekuju.

Mnogi drže da je trener Krasimir Balakov pogodio prekomandiravši mlađeg Sharbinija s pozicije lijevog krila. U Puli ga je Bugarin gurnuo u sredinu, iza brata Ahmada i dobio je dugo očekivanu eksploziju mlađeg Sharbinija.

- Moram čestitati Hajduku, moram čestitati i Anasu, no ne smije momčad nakon pobjede poletjeti, ne valja ih dizati u nebesa. Anas više voli igrati po lijevoj strani, ali ne uz aut-liniju, nego više prema sredini. Nastojao sam tako koncipirati geometriju rasporeda da Anas ima prostora prema naprijed, on ne podnosi da je neki drugi igrač ispred njega na toj strani. Njega treba osloboditi okova, staviti ga izvan šablona, to sam i nastojao činiti, pa kad mu se otvori, sposoban je činiti čuda.

Otvorilo se Anasu u Puli, no to ipak nije po Poklepoviću dokaz da mu pripada središnji dio terena.

- On je bio efikasan, no utakmicu valja gledati u cjelini. Sharbini ipak nije gradio igru, davao pasove, nije i ne može biti razigravač. Mislim da ne može na svojim leđima držati konstantnost igre. Uostalom, gdje će onda igrati Trebotić ili Vuković? Ja bih na toj poziciji i u takvoj koncepciji igre ipak trpio Trebotića - kaže Špaco.

Anasa Sharbinija jako dobro poznaje i Joško Španjić, bio je pomoćnik Edoardu Reji i Stanku Poklepoviću, nakon njihovih odlazaka nakratko i samostalno vodio momčad.

- Moguće je da Anasu nastup brata donosi poseban motiv. Mislim da se više stvari tu poklopilo pa je on bio tako dobar, možemo se samo nadati da ćemo ga u sličnom izdanju vidjeti i dalje.. Svakako je Balakov u Puli uspio s izborom i postavljanjem igrača, vjerujem da će i ubuduće povući prave poteze - drži Španjić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:30