Rijeka, 190910.Nogometna utakmica Prve hrvatske nogometne lige izmedju HNK Rijeka i Hajduka iz Splita.Nogometasi Rijeke su u bijelim dresovima.Crvenoplavi Hajduk 10 Senijad Ibricic i Andro Svrljuga Rijeka bijeli.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Zeljko Šop / CROPIX
IBRIČIĆ BI STRANCA

'Špaco nije kriv! Mi igrači smo umislili da smo velika momčad, da se ne moramo truditi...'

'Mislili smo da možemo lagano, da se više ne trebamo truditi kao prije. Sada je zadnji trenutak da shvatimo kako samo mi možemo vratiti Hajduk na pobjedničku stazu'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. listopad 2010. 23:11

Kapetan Bijelih Senijad Ibričić bez ustručavanja je iznio komentar na smjenu bivšeg trenera Bijelih Stanka Poklepovića.

- Trener je najmanje kriv, mi igrači smo najveći krivci - konstatirao je Ibričić.

- Iza trenera stoji rezultat i to Poklepoviću nitko ne može osporiti. Uživali smo u zajedničkom radu, ali očito je da nas je europski uspjeh malo poremetio. Kako? Nije nikakav alibi, međutim mora se reći kako nismo više bili ista momčad nakon ulaska u Europu. Pomislili smo da smo veliki igrači, velika momčad. Tu je bio prijelomni trenutak našeg pada, jer od ulaska u Europu više nismo radili posao kao ranije. Mislili smo da možemo lagano, da se više ne trebamo truditi kao prije. Ali, vjerujem da je zadnji trenutak da shvatimo kako samo mi igrači možemo vratiti Hajduk na pobjedničku stazu. Istim angažmanom i igrom kao na početku sezone kada je svatko točno radio ono što najbolje zna.

U kombinacijama za novog trenera mnoga su imena, po vašem sudu tko je bolji izbor, strani ili domaći strateg?

- Znate kakva je situacija u dva najbolja hrvatska kluba i očito je da bi stranac bio bolje rješenje. Zašto je tako ne mogu precizno kazati, ali stranca se uvijek uzima kao najbolju opciju za Hajduk i Dinamo. Tako je i ovoga puta.

Anas Sharbini zvučao je utučeno spoznavši da je Poklepoviće smijenjen:

- Dugo je radio s nama, sjajan je čovjek i trener s kojim smo izborili Europsku ligu i dugo bili bez poraza u prvenstvu. Meni će, a i suigračima ostati u lijepom sjećanju. Ako njegova smjena promijeni nešto nabolje, neka bude tako - kaže Anas Sharbini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 00:24