Gonzalo Garcia
 SCREENSHOT: YOUTUBE Screenshot: Youtube
ODLUKA JE PALA

Španjolac preuzeo hrvatskog prvoligaša! Prošao je pola Europe, igrao još donedavno, pa vodio - Twente

S Garciom stiže i pomoćnik, poznato trenersko ime iz glasovite Ajaxove škole nogometa...
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 11. lipanj 2021. 14:12

Novi trener Istra 1961 je 37-godišnji Gonzalo Garcia! Rođen je u Montevideu (Urugvaj), no rano je došao u Španjolsku, čije državljanstvo ima još otkako je igrao za mlade selekcije. Garcia je bio napadač i aktivno je igrao do 2017. (Španjolska, Nizozemska, Izrael, Cipar), kada je startao s trenerskom karijerom kao pomoćnik u švedskom Esbjergu.

Nakon godinu dana postao je pomoćnik Marinu Pušiću u Twenteu, klubu koji je velik u nizozemskim okvirima i kojeg su 2019. vratili u Eredivisie. Pušić je proglašen najboljim trenerom Nizozemske, ali je zbog skromnih ambicija uprave napustio Twente, a Garcia je postao glavni trener. U debitantskoj sezoni s prilično siromašnim kadrom ostvario je ostanak u ligi osvojivši 14. mjesto, a potom su se on i klub razišli prošlog ljeta.


Garcia stiže s pomoćnikom Bobom de Klerkom (59), koji je poznato trenersko ime iz glasovite Ajaxove škole nogometa. Radio je i kao pomoćnik Franka de Boera, Arona Wintera i Paula Marinera, između ostalog u američkom MLS-u.
Kako se može doznati iz posredničkih izvora, Baski i Gonzalo Garcia dogovorili su suradnju na godinu dana, a potom ostaje mogućnost nastavka ako obje strane budu zadovoljne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:33