Nenad Dugi/CROPIX
KAKAV TJEDAN ZA JOSIPA

Španjolski mediji: Radošević na ljeto stiže u Real, Mourinho dogovorio transfer

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. rujan 2012. 15:36

Samo jedna utakmica za reprezentaciju Hrvatske bila je dovoljna da mladi veznjak Hajduka Josip Radošević postane meta interesa najvećih europskih klubova, pa tako i velikog madridskog Reala čiji je, sudeći po španjolskim medijima, već jednom nogom član.

Debi za seniorski sastav ‘kockastih’ u kvalifikacijskom ogledu za plasman na Euro u Bruxellesu protiv Belgije gurnuo je mladog Dugopoljca pod svjetla pozornice pa je već samo dan kasnije povezivan s odlaskom u redove talijanskog prvaka Juventusa.

Međutim, odmah se i dolazak trenera Reala Josea Mourinha na prethodnu utakmicu reprezentacije u Zagrebu s Makedonijom počeo povezivati u kontekstu odlaska Radoševića s Poljuda jer su tada Portugalcu pohvalno o veznjaku Hajduka navodno govorili bivši sportski direktor kraljevskog kluba Predrag Mijatović te Mourinhov prijatelj, trener Lokomotive Tomislav Ivković.

Informacija o interesu Real Madrida za Radoševića utoliko je ozbiljnija što je španjolski sportski portal sport.es kao prvi odlazak Radoševića na Santiago Bernabeu već predstavio kao gotovu stvar.

U članku pod nazivom ‘Real dogovorio dolazak mladog Hrvata Radoševića’ između ostalog stoji:

- Mladi veznjak Hajduka Josip Radošević igrat će sljedeće godine za Real nakon postignutog provizornog dogovora između stranaka. Dogovor je postignut uz direktnu intervenciju Josea Mourinha koji je prisustvovao susretu Hrvatske i Makedonije u Zagrebu. Uz pomoć Predraga Mijatovića postignut je dogovor sa čelnicima Hajduka te će se igrač nakon završetka sezone priključiti Real Madridu.

O Radoševiću se piše kao o reprezentativcu Hrvatske kojem je tek 18 godina, defenzivnom veznjaku koji po igračkim karakteristikama autora podjeća na Xabi Alonsa.

Sličnu priču prenio je i portal slavnog madridskog sportskog dnevnika ‘ As’, koji se pak poziva na izvore iz hrvatskih medija kada se, odmah nakon susreta s Belgijom, prvi put zavrtjela priča o interesu Mourinha.

- Real Madrid već je dogovorio prvo pojačanje za sljedeću sezonu, to je veznjak Hajduka iz Splita Josip Radošević - stoji u ‘Asu’.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 15:30