Srdjan Vrancic / CROPIX
ŠVICARSKA VEZA

SPAS U ZADNJI ČAS Tino Sven Sušić prelazi u Basel za četiri milijuna eura!?

Taj bi posao bio dobar Hajduku i dok se razgovaralo o starom/novom treneru istovremeno se i Sušića pokušavalo dogovoriti za Basel, čekalo se na Švicarce
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 05. veljača 2015. 19:38

Tino Sušić i Hajduk su u pregovorima s Baselom! Nakon svega što je propalo do 2. veljače u ponoći, ostao je još nekoliko dana otvoren još i švicarski prozor, "transfer window" kako se to službeno kaže.

Basel je za Sušića "pronašao" menadžer Danko Đikić sa svojim portugalskim vezama, budući da je u Baselu trener Paulo Sousa, bivši igrač Juventusa i Borussije iz Dortmunda, a povezuje ih portugalski menadžer Cabral.

Usred sve te strke u Hajduku, Marin Brbić je kontaktirao s menadžerima Cabralom i Đikićem i razgovara se na razini transfera oko 4 milijuna eura, posudbe Sušića u Basel za 400.000 eura odmah, a obaveznog otkupa, za cijenu od ostatka od četiri milijuna eura na ljeto.

Čeka se službena ponuda Basela, nakon usmenih razgovora. Taj bi posao bio dobar Hajduku i dok se razgovaralo o starom/novom treneru istovremeno se i Sušića pokušavalo dogovoriti za Basel, čekalo se na Švicarce.

Sušić je glavni izložak Hajduka za prodaju i od njega se očekivao bingo, tombola u tijeku ovog prijelaznog roka, a sam predsjednik Hajduka Marin Brbić otvoreno je priznao:

- Možda smo zbilja predugo čekali taj Inter...

Pa dajmo šansu Švicarcima. Doista, milanski Inter ispada kao da je povukao za nos Hajduka, premda se pregovaralo i zadnjih sati prijelaznog roka, sve do 2. veljače u ponoći kad se nudilo Sušića i u Milan i u Napoli.. Podsjetimo, od 29. prosinca vodimo Sušića kao dogovoren transfer za Inter. No, to se oteglo bez konkretnih dogovora.

Pokušalo se i u Swansea s punomoćima za englesko tržište i onda sad na vidjelo izbija – Švicarska.

Danko Đikić ima dobre veze s Portugalom i Portugalcima, a oni svoj tabor u Švicarskoj. Đikić je menadžer koji je doveo u Hajduk i Rubena Limu, te bio blizak u još nekim poslovima. Paulo Sousa je izrazio želju sa Sušićem, a Brbić razgovarao s Cabralom i Đikićem. U Zagrebu.

Tajno, ovaj razgovor nitko nije slikao kao nedavno ćakulu predsjednika s Darijom Šimićem na Kvatriću, ali dok je Hajduk ostajao bez Tudora, htjelo se u zadnji čas prodati i Sušića...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 19:05