OSTAVILI TRAGA U BELGIJI

Špehar: Belgija je mali favorit, čeka nas pakao Stanić: Oni su pod velikim pritiskom!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. rujan 2012. 17:36

Dug je brak belgijskog i hrvatskog nogometa. Veza koja traje godinama. Mnogi hrvatski igrači ostavili su sjajan trag u Belgiji, oduševljavali, bili ljubimci navijača, ali i klupskih uprava. Josip Weber, Mario Stanić, Robert Špehar, Branko Strupar, Nikica Jelavić, Ivan Perišić... To su hrvatski nogometaši koji su ostavili najveći trag u državi s čijom vrstom ćemo se sudariti u utorak.

Mario Stanić je igrajući u Clubu Bruggeu 1996. godine bio najbolji strijelac belgijskog prvenstva sa 20 postignutih golova, s njim u momčadi je te velike sezone, kad je Club Brugge nakon devet godina osvojio prvenstvo, igrao i Robert Špehar.

- Sve smo uzeli te sezone, osvojili smo prvenstvo, Kup i Superkup, a ukupno smo Mario i ja u dvije sezone na svim utakmicama postigli 100 golova - kaže Špehar koji je osim u Clubu Bruggeu igrao i u Standardu iz Liegea.

Robert Špehar dodao je kako narod vjeruje u ovu reprezentaciju, te da se svi nadaju kako će Belgijanci igrati na SP u Brazilu.

- Nakon dugo vremena Belgijanci žive za svoju nogometnu reprezentaciju, apetiti im rastu s obzirom na kvalitetu koju u svlačionici ima Marc Wilmots. Belgija ima mladu vrstu, tjelesno izvrsno pripremljenu, vrlo su agresivni, a i tehnička strana im je dosta jaka - govori Špehar.

Mario Stanić slaže se da je Belgija dobra reprezentacija, ali ima zanimljivo mišljenje.

- Belgija je reprezentacija s vrlo jakim, moćnim individualcima. Međutim, pitanje je kako će egzistirati kao momčad. Sjetite se Nizozemske na Euru u Poljskoj i Ukrajini. Individualno su bili izrazito moćni, prepuni zvijezda, a nisu napravili ništa.

Stanić kaže da Belgija ima kvalitetu, ali da ne treba pretjerivati kad se radi o veličanju iste.

- Vidjet ćemo kako će se ta reprezentacija predstavljati u kontinuitetu. Belgija može pobijediti Hrvatsku u Bruxellesu, ali to ne znači da će do kraja kvalifikacija biti na najvišoj razini.

Kad smo Stanića pitali tko je favorit u Bruxellesu, kazao je:

- Nema favorita u Bruxellesu! Belgija u kvalifikacije ulazi pod pritiskom činjenice da dugo godina nije napravila rezultat vrijedan spomena, uz to je i pod pritiskom zbog velikih očekivanja nacije - zaključio je Stanić.

Špehar će podvući...

- S obzirom da igra na domaćem travnjaku Belgija je lagani favorit. Recimo u omjeru 51:49! Našu reprezentaciju čeka pravi pakao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 12:48