Vlado Kos / CROPIX
OSIJEK - SPLIT 1-1

Splićani iščupali bod u Gradskom vrtu, Škorić u 92. minuti promašio meč-loptu

Piše: Darko RužićObjavljeno: 03. kolovoz 2014. 22:56

Ni nakon tri kola Bijelo-plavi nisu osjetili slast pobjede. No, ovaj puta su bar bod osvojili. Da osvojili, jer zaslužili su ga u igri s vrlo kvalitetnom i u većem dijelu utakmice nadmoćnijom momčadi. Split je prvi postigao pogodak, Osijek brzo poravnao, a onda se malo po malo osokolio i tražio pobjedu. Nije ju našao. Sve uzevši u obzir podjela bodova je i realan ishod ovog susreta.

Glavina se poigravao i izgubio loptu na dvadesetak metara, a onda ju je prihvatio Mioč na desnoj strani, pa se iznova oslobodio "lažnjakom" Glavine i uputio udarac u donji bliži kut. No, bio je to lak posao za opreznog vratara gostiju Vukovića, ali i najava da će Osječani koristiti svaku prigodu za okomit dolazak ka vratima Splita. Obećavajući je bio početak igre za njihove simpatizere. Prisnažio je tome i udarac iz kuta u 7. minuti kada je Novaković glavom pucao pod gredu, ali mlako, pa je i ovaj puta Vuković mirno prigrlio loptu u svoje naručje. Ali nakon samo deset minuta igre domaća je obrana počela iskazivati neshvatljivu smušenost i ni iz čega sama sebi stvarala probleme.

Splićani su osjetili nesigurnost nasuprot sebi i sve češće polako pleli mrežu u sredini terena tražeći prostor za organiziranje neke možebitno opasne akcije. Jednu su takvu izveli brzo i kvalitetno u 15. minuti, ali Bagarićev je pokušaj zaustavio vratar Mikulić izbacivši loptu u korner. Samo minutu nakon toga Rog je odapeo s skoro trideset metara, a lopta je završila pokraj Osijekovih vrata. Sve je više bilo naznaka da se Splićani nameću ozbiljnije i konkretnije. Oni su bili nadmoćniji, češće u posjedu lopte i u zraku se osjetilo da će pripremiti neugodnost Osijeku. I dogodilo se, nakon samo osamnaest minuta igre kada je Glavina efektno i spretno savladao Mikulića.

Sreća je ipak pomazila Bijelo-plave jer su ubrzo poravnali pogotkom Mišića, pa je sve krenulo ispočetka. Međutim, samo što se rezultata tiče. Dominacija u igri je i dalje bila na strani gostiju. A Osijek je uz to još morao vrlo rano načiniti i prvu izmjenu. Zbog ozljede je izašao Matas, a u igru ušao Špehar. Znaci nervoze i nemoći zamijećeni su u igri domaćih i kroz činjenicu da su požutjeli prvo Škorić, potom i Kurtović. Zaprijetili su Splićani u 37. minuti preko Dujmovića nakon neshvatljive nekoncentriranosti Osječana u postavljanju obrane kod izvođenja slobodnog udarca. Ali, vratar Mikulić je spasio svoju mrežu. Samo razvoj događaja je svima jasno pokazivao kako su Bijelo-plavi na mukama, jer sve se odvijalo na njihovoj polovici terena a da im pri tome momčad Splita nije ostavljala ni najmanji prostor za možebitni kontranapad. Jednostavno, domaćini su bili stjerani u kut, potisnuti pred svoj kazneni prostor u čekanju odlaska na odmor i primanja dodatnih uputa svog trenera Rukavine. A nužno su im bile potrebne jer tih prvih 45 minuta nisu igrali dobro i nisu ničim navijestili da bi po njih moglo biti rezultatski uspješno. Dapače, neodlučan rezultat s kojim su otišli na odmor je bolje od onog što su odigrali.

U nastavak igre momčadi su ušle praćene jakom kišom, grmljavinom, pravim nevremenom. Osječani i sa izmijenom jer je Mioč ostao u svlačionici a umjesto njega je u momčadi bio Baraban. Teren je bio silno klizav iako je "progutao" vodu. Splićanima to nije smetalo. Rog je sjajno poslužio Bagarića u 50. minuti, ali vratar Mikulić je još jednom spriječio siguran pogodak. Jednako je učinio i Vuković u 66. minuti kada je pucao Mišić. Bila je to velika i iznenadna prigoda domaćih. Sve je obavljeno kako valja, ali čuvar mreže Splićana se iskazao. Kiša kao da je osvježila Bijelo-plave. Sve su češće dolazili pred kazneni prostor gostiju. Tražili su svoj drugi pogodak. No, nisu mogli, nije išlo, u 92. minuti Škorićev udarac glavom s pet metara skinuo je Vuković...





0:1 - Glavina (18)

Roce se na lijevoj strani osječke obrane oslobodio Novakovića i poslao loptu pred vrata. Na, dva, tri metra našao se spretni Glavina i leđima okrenut petom provukao loptu u mrežu ispod nemoćnog Mikulića.

1:1 - Mišić (20)

Mioč je s desne strane poslužio od obrane gostiju na visini kaznenog prostora zaboravljenog Mišića, a ovaj je preciznim udarcem smjestio loptu u donji desni kut.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. lipanj 2024 16:48