RNK SPLIT - ZAGREB 2-2

Splićani letjeli na krilima Sokola, a na kraju su ih prizemljila braća Boban!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 23. studeni 2014. 21:17

Split i Zagreb podijelili su bodove, čime je prekinuta tradicija; prvi put gosti iz Kranjčevićeve odnose nešto iz Parka mladeži. Bod su zaslužili nakon što su zaostajali dva pogotka i na tome im treba čestitati. Splitu ostaju brige, ovo je već četvrti susret u nizu bez pobjede, a slijede tri gostovanja zaredom prije zimske stanke.

Živo i zanimljivo bilo je nadmetanje susjeda na prvenstvenoj tablici, iako bez puno izglednih prilika. Prvi je konkretno zaprijetio gost kad je u 13. minuti odapeo Bevab, ali u njegovu udarcu nije bilo točnosti. Nešto kasnije Rugašević je poslao vrlo upotrebljivu loptu koja je završila u nogama Bellea i u trenutku kad se Kamerunac spremao u realizaciju, sleđa mu se prikrao Bevab i spasio stvar. Potom je opet na red došao ambiciozni Zagreb, dvostruki strijelac iz prvog ogleda Boban pucao je s dvadesetak metara, ali i to je otišlo izvan okvira vratiju. Uzvratili su Crveni, Kvesićev nabačaj iz kornera Galović je dočekao glavom, međutim iz teške pozicije pucao je visoko.

Split je polako preuzimao sve veću i veću inicijativu, iz tog visokog pritiska Rugašević je oteo jednu loptu na polovici gostiju i u nastavku akcije zapucao sa 17 metara. Livaković nije morao intervenirati, ali mladi vratar Zagreba u 32. minuti pokazao je koliko je nadaren. Obranio je jedanaesterac albanskom reprezentativcu Sokolu Cikalleshiju, pročitao je gdje će pucati i odbio loptu u korner. Penalu je prethodilo igranje rukom Štigleca, možda malo prestrogo, ali sudac Matoc nije previše razmišljao. Štiglec je doista zaustavio loptu.

Niti je Split stigao tugovati, niti se Zagreb stigao radovati nakon tog događaja, jer iz tog kornera rodio se drugi jedanaesterac. Matoc je još brže pokazao na bijelu točku i mora se priznati da je bio u pravu. Mudražijina ruka bila je daleko od tijela i iako mu nije bila namjera igrati rukom, sudac nije imao izbora. Tako je Split poveo iz neobične i nesvakidašnje situacije, dva identična jedanaesterca za jedan pogodak.

Do kraja prvog dijela najbolju priliku imao je Stepčić, sa 20 metara iz slobodnog udarca preko živog zida, ali i preko grede.

Nastavak je donio još življu i zanimljiviju utakmicu, s otvorenim gardom. Na Cikalleshijev projektil za 2:0 odmah je odgovorio Zagreb preko kapetana Kolingera, čime je susret vraćen u nemirne vode. Trener domaćina Matić uveo je Vidovića da bi dobio na sigurnosti obrane, međutim Zagreb je osjetio da može nešto iščeprkati. Crveni nisu znali dovršiti posao, kako se bližio kraj, tako su se otvarali koridori prema Livakoviću, no nedostajalo je tečnosti i smirenosti u nekim akcijama. Možda i malo više altruizma. I kako to obično biva, završni pritisak gostiju urodio je plodom, Gabrijel Boban zabio je i treći pogodak Crvenima u ovom prvenstvu, postao im je prava crna mačka. Radost Pjesnika bila je ogromna. Kako i ne bi, ne stiže se često takav zaostatak kod favoriziranog domaćina.

GOLOVI

1:0 - Cikalleshi (33-11m)

Nije prošlo 60 sekundi od prvog penala, Matoc je dosudio drugi kazneni udarac. Nakon Štigleca sada je rukom igrao Mudražija, a Cikalleshi je u ponovljenom pokušaju bio precizniji i svladao Livakovića udarcem u lijevi donji kut.

2:0 - Cikalleshi (52)

Split je oteo loptu na polovici Zagreba, Belle je proigrao Cikalleshija, pored kojeg nije bilo nikoga od gostiju. Albanac je prebacio loptu na lijevu nogu i sa 20 metara neobranjivo tukao u donji desni kut Livakovića.

2:1 - Kolinger (55)

Mudražija je izveo korner, neometani Kolinger skočio najviše i sa sedam metara poslao loptu u donji desni kut Zagorca.

2:2 - G. Boban (90)

Bratska akcija za šokantno izjednačenje u Parku mladeži, pucao je Bruno, a na odbijenu loptu Zagorca reagirao je Gabrijel Boban i iskosa pogodio za podjelu bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 16:52