Ronald Goršić/CROPIX
PROBLEMI ZA TUDORA

Splićani protiv eurodebitanta: Pola hajdukovaca nikad dosad nije igralo u Europi!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. srpanj 2013. 16:16

Ima li boljeg testa za mladi Hajduk nego utakmica s eurodebitantom poput makedonskog Turnova? Vjerojatno nema, jer Bijeli svoju perspektivu trebaju potvrđivati iz utakmice u utakmicu, a Makedonci su prava mjera za “Tudorove bebe”. Zašto prava mjera? Pa zato jer je Hajduk prepun igrača koji će u četvrtak upisati prve klupske minute u Uefinu natjecanju.

Kompletni napad i gotovo cijeli vezni red premijerno će osjetiti europsku utakmicu. Tercet napadača Mujan, Kiš i Kouassi nikada nisu igrali europske utakmice, Pašalić ima isti status, a čak i nešto stariji Anđelković upisuje europremijeru.

Sušić je dosad odigrao 66 minuta u europskim dvobojima, a prvi europski nastup imat će i vratar Lovre Kalinić čime se završava popis Hajdukovih debitanata ukoliko startna momčad u četvrtak bude sastav koji je nastupio u Zadru prošle subote. Pola momčadi nije igralo Europu i onda je jasno zbog čega je Bijelima idealno da se premijera bilježi s Makedoncima, a ne s nekim jačim suparnikom. Svake godine Hajduk mijenja momčad i redom mlađi momci dolaze na scenu.

Nekoć je senzacija bila kada igrač sa 19 godina debitira u europskoj utakmici, a upravo su tako preko mađarskih travnjaka krenuli Mario Carević 2001. te golgeter Tomislav Bušić u ljeto 2005. protiv Debrecena. Danas su Bušić i Carević slobodni igrač u potrazi za angažmanom, a na Poljudu su se bazirali na talentu novih klinaca.

Najmlađi je Tonći Mujan, hitri napadač koji će tek dan nakon susreta s Turnovom zapuhati u 18 svjećica na rođendanskoj torti. Pašalić je to učinio u veljači ove godine, a uz prošlogodišnji juniorski tandem, iz godišta 1994. stižu Kouassi, Kiš i Milić.

Supermladi napad, nešto iskusniji vezni red te obrana koju drže “rutineri” Maloča (24), Milović (24), Vršajević (27) i Jozinović (22). Na obrani je najveća zadaća, ali jasno je da napad i veza daju pečat rezultatu. Mladi, “zeleni” Hajduk sazrijevat će protiv Makedonaca. Prazne tribine sigurno im neće dati poticaj, međutim time se i pritisak smanjuje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 01:23