Ante Čizmić/CROPIX
VRUĆI SPLITSKI DERBI

Split opet zaustavio Bijele uoči Dinama, Hajduku poništen gol u 87. minuti!

U posljednjoj utakmici 6. kola HNL-a Split i Hajduk su odigrali 1-1. Marin Tomasov doveo je goste u vodstvo u 2. minuti, a izjednačio je Obilinović dvije minute poslije
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2011. 15:16

U tvrdoj i na trenutke pregruboj borbi, a u nekoliko navrata prijetili su ozbiljni incidenti na terenu i tribinama, prošao je splitski derbi u Parku mladeži koji je završio "podjelom bodova", a sve bitno dogodilo se u prve tri minute susreta. I dok su u gledalištu trebali situaciju smirivati redari, na terenu je to propustio učiniti sudac Bruno Marić. Nije držao konce u svojim rukama i u jednoj situaciji je, dojma smo, grubo oštetio ekipu s Poljuda.

Jako motivirani Split dočekao je Hajduk koji je stigao po treću pobjedu u nizu, a da imaju razloga za optimizam pokazali su Bijeli već u prvoj minuti susreta. S lijeve strane prema sredini loptu je povukao Anas Sharbini i snažno tukao desnom nogom, Vuković je uspio tek odbiti loptu, ali na nogu Tomasova koji postiže svoj četvrti ovosezonski pogodak. Eksplodirale su tribine na kojima su ipak dominirali navijači u bijeloj boji.

No samo dvije minute kasnije radovali su se navijači domaćih. Pogriješio je kapetan Hajduka Srđan Andrić, jednu dugačku loptu samo je smirio za Romana Obilinovića koji je uspio prebaciti istrčalog Subašića iako je reprezentativni vratar bio na blizu obrani.

Igra se nakon toga rasplamsala, u bespoštednu borbu ušli su igrači obiju ekipa. U 16. minuti domaći su mogli povesti, Križanac je dugom loptom pronašao Ercega koji je utrčao iz drugog plana i oslobodio se svog čuvara, ali je njegov udarac obranio Zadranin na vratima Bijelih. U idealnoj šansi našao se Rebić u 19. minuti, no iz dva pokušaja nije uspio nadmudriti Subašića. Hajduk je opasno živio u tom razdoblju, nije funkcionirala posljednje linija Bijelih, prečesto su im se iza leđa ubacivali brzi igrači Splita.

U 23. minuti grub prekršaj napravio je Ivica Križanac, nogom u prsa pogodio Brkljaču, no od suca Marića dobio je samo žuti karton, a prosvjedovali su gosti. U 29. minuti vratima gostiju zaprijetio je Erceg, a dvije minute kasnije priliku na drugoj strani imao je Ahmad Sharbini, no Križanac mu je u posljednji trenutak blokirao udarac.

U 33. minuti nakon akcije Tomasova po desnoj strani lopta je došla do Brkljače koji je sa 20-ak metara pucao snažno, ali preko vrata. Minutu kasnije nove salve zvižduka i žestoke prosvjede igrača Hajduka zaslužio je Bruno Marić. Dugačkim proigravanjem Anas je, a inače ga se malo vidjelo jer ga je sjajno čuvao Šimić, u priliku gurnuo brata Ahmada, ovaj je gurnuo loptu ispod Vukovića koji ga je srušio. No Marić je odmahnuo rukom i pokazao na prekršaj kojeg je stariji Sharbini napravio pri primanju lopte.

U drugom dijelu daleko slabiji tempo igre s manje prilika, prvu opasnu imao je Hajduk u 60. minuti. Loptu je smirio Kukoč, a udarac Ivana Vukovića, koji je nekoliko trenutaka ranije ušao u igru, obranio je njegov prezimenjak na vratima Splita. U 62. minuti dugom loptom je Šimić pronašao Obilinovića, no ovaj se izgubio u seriji driblinga. Mogao je u 63. minuti više napraviti Anas Sharbini koji je, umjesto da proigra usamljenog Kukoča, lijevom nogom pucao neprecizno. U 75. minuti izglednu priliku propustio je Ahmad Sharbini. Jednu dugačku loptu promašio je Velimir Vidić, a Hajdukov napadač šutirao je pokraj gola. Nešto je pokušao napraviti trener Bijelih Krasimir Balakov, ubacio je u igru još i Lendrića te Trebotića, no nije postigao učinak. Lendrić je, istina, i postigao pogodak u87. minuti, ali pomoćni sudac je svirao sumnjivo zaleđe...

Identičnim rezultatom kao prošlogodišnji završio je i ovaj gradski derbi, Hajduk je izgubio korak s Dinamom koji je pobjegao na pet bodova prednosti.

RNK SPLIT - HAJDUK 1-1 (Obilinović 4/ Tomasov 2)

Kraj utakmice!

90. minuta - Pehar je iz slobodnog udarca zamalo iznenadio Subašića.

88. minute - Hajduk je, izgleda, grubo oštećen. Lendrić je postigao gol, pomoćni sudac pokazao je zaleđe koje nije postojalo...

84. minuta - Pehar je pucao s linije 16-erca, Subašić je uhvatio loptu uz manje poteškoće.

75. minuta - Kakva prilika za Hajduk! Vidić je promašio cijelu loptu, Ahmad se našao sam ispred vratara Splita, ali lopta je otišla pokraj vrata.

74. minuta - Kukoč je s desne strane gađao suprotni kut, ali loše je to završilo.

74. minuta - Rebić je pucao ravno u Subašića.

61. minuta - Nova opasna situacija, Vuković je spašavao ispred Anasa.

60. minuta - Ivan Vuković čim je ušao, kreirao je prvu opasnost ispred svog prezimenjaka na vratima Splita. Ipak, 'crveni' Vuković je zaustavio udarac Crnogorca.

55. minuta - Čop je pucao sa 17 metara, veće opasnosti nije bilo.

Počelo je drugo poluvrijeme

35. minuta - Evo velikih problema za Brunu Marića. Vuković je pokupio Ahamada u šesnaestercu, ali sudac je umjesto jedanaesterca, označio prekršaj starijeg Sharbinija na Križancu. Možete misliti što Mariću dobacuju s tribina...

33. minuta - Hajduk se probudio u zadnjih nekoliko minuta. Prvo je Luštica promašio cijelu loptu na 7-8 metara od gola, na kraju je pucao Brkljača, ali lopta je otišla preko vrata.

31. minuta - Velika šansa za Hajduk. Ahmad se našao sam ispred Vukovića, a Križanac je u posljednji trenutak uklizao i vjerojatno spasio gol.

26. minuta - Rebić je nezaustavljiv na lijevoj strani, pitanje je trenutka kada će jedna povratna lopta pronaći svoj cilj.

22. minuta - Križanac je pogodio kopačkom Brkljaču u prsa. Gledatelji traže crveni karton, Bruno Marić pokazuje žuti.

20. minuta - Opet stopostotna šansa za Split! Rebić je izbjegao ofsajd-zamku, prošao je čak i Subašića, ali iz okreta je prebacio prazan gol. Minutu poslije opet je Rebić pobjegao Inohi, ali povratna lopta bila je slaba.

18. minuta - Igrači Splita igraju oštro, žute kartone već imaju Šimić i Vidić.

17. minuta - Velika šansa za Split! Opasni Erceg se sjurio prema vratima Hajduka, okrenuo je Maloču, ali njegov udarac iz blizine brani Subašić.

16. minuta - Kukoč je izveo slobodan udarac, a Maloča s pet metara nije uspio pošteno udariti loptu. Dosta mu je smetao i Šimić.

11. minuta - Erceg je sjajno prošao po lijevoj strani, ali nikoga od njegovih suigrača nije bilo na povratnoj lopti.

4. minuta - Nevjerojatna pogreška obrane Hajduka. Andrić je izgubio loptu od Obilinovića, koji je prebacio Hajdukovog vratara i donio domaćima izjednačenje.

2. minuta -Kakav početak Hajduka, prva akcija i odmah gol! Kao u prošlom kolu protiv Zagreba, i ponovno je strijelac Marin Tomasov. Anas Sharbini je odapeo sa 18 metara, Vuković je kratko odbio, natrčao je Tomasov i iz blizine zatresao mrežu.!

Utakmica je počela

Par mladeži je ispunjen do posljednjeg mjesta, na stadionu je 6.000 gledatelja!

Split (4-2-3-1): Vuković - Marčić, Križanac, Vidić, Budiša - Šimić, Vitaić - Rebić, Erceg, Obilinović - Čop.

Hajduk (4-4-1-1): Subašić - Inoha, Maloča, Andrić, Lima - Tomasov, Brkljača, Luštica, Kukoč - An. Sharbini - Ah. Sharbini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 08:26