Srdjan Vrancic / CROPIX
KRAJ SURADNJE

SPORAZUMNI RASKID: RIJEKA SE DOGOVORILA S JEDNIM OD IZBAČENIH IGRAČA Rujevicu je trebao napustiti još ljetos, ali nije bilo zainteresiranih...

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 27. studeni 2019. 18:28

Na Rujevici je i prije kraja jesenskog dijela sezone počelo rješavanje statusa igrača koji su prošlog tjedna udaljeni iz momčadi pa je već jučer iz kluba potvrđeno da je sa središnjim braničem Robertom Punčecom sporazumno raskinut ugovor.

Epilog je to koji se i nazirao, Punčec se već na ljeto više nije vidio u Rijeci ali nije bilo kluba koji je pokazivao interes za njegovim uslugama. Budući da mu je idućeg ljeta isticao ugovor rastanak je bio neminovan, a udaljavanje iz momčadi samo je ubrzalo cijelu priču pa će početak zimskog mercata dočekati kao slobodan igrač nakon što je u dvije i pol sezone za Rijeku odigrao 77 utakmica i postigao tri pogotka.

U siječnju bi se na sličan način trebao riješiti i status Lorenca Šimića koji je s Rijekom vezan ugovorom o posudbi koji ne bi trebalo biti problem raskinuti. U riječkim redovima se nadaju da će pronaći klub i za Petra Mamića kako bi i njegov raskid prošao sa što manjim financijskim gubicima budući da je s Rijekom ugovorno vezan do lipnja 2022. godine.

Inače, polivalentni ofenzivac Rijeke Zoran Kvržić upitan je i za nedjeljno gostovanje na Poljudu. Na Rujevici će ostaviti još malo prostora budući da do gostovanja u Splitu ima još nešto vremena, ali optimizam po pitanju njegova nastupa nije velik. Ipak, ozljeda koljena koju je zadobio na okupljanju reprezentacije BiH nije teže naravi kako se strahovalo u prvom trenutku, pa čak i ako ne bude spreman za Hajduk, nastup protiv Istre 1961 ne bi smio biti upitan.

Zanimljivo, Fran Jović iz Zagreba, s pomoćnicima Patakijem i Đurakom, četvrtim sucem Loparcem i dodatnim pomoćnim sucima Zebecom i Vučkovićem, bit će glavni sudac nedjeljnog sraza Hajduka i Rijeke na Poljudu. Jović se tako prometnuo u čovjeka za utakmice dva jadranska rivala budući da će mu ovo biti četvrti uzastopni sraz Bilih i Bijelih na kojem će dijeliti pravdu, odnosno deveti ukupno kada je riječ o HNL-u čime je postao sudac s najviše odsuđenih jadranskih derbija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 11:44