RONALD GORSIC/CROPIX
Čeka se službena potvrda

Sportske novosti doznaju: Dinamo i Lokomotiva sutra ipak igraju, Nacionalni stožer pomaže nogometu

Po dosadašnjim mjerama, kompletna momčad Lokomotive morala bi u samoizolaciju na 14 dana
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. kolovoz 2020. 11:37

Informacija još nije službena, ali uskoro će biti. Dinamo i Lokomotiva odigrat će sutra svoju prvenstvenu utakmicu. Naravno da će Lokosi istrčati bez svih zaraženih igrača, ali oni koji su bili negativni na testiranju dobili su 'zeleno' za igranje utakmice s Dinamom.

Tako je Nacionalni stožer brzom intervencijom izašao u susret nogometu, jer po dosadašnjim mjerama, kompletna momčad Lokomotive morala bi u samoizolaciju i to na 14 dana. To bi značilo da bi Lokomotiva automatski ispala iz pretkola Lige prvaka, jer ne bi mogla igrati 26. kolovoza protiv bečkog Rapida. Ovako će u samoizolaciju igrači koji su pozitivni, a svi ostali nastavljaju s treninzima, s tim da će za nekoliko dana ponovno biti testirani.

U Hrvatskoj je tako od danas na snazi UEFA protokol, koji omogućava svima koji su negativni na testiranju da nastave s treninzima i igranjem utakmica.

Naravno da takvu odluku Nacionalnog stožera treba pozdraviti, jer ovo je jedini način da se nogometne utakmice nastave odigravati. Ako je Atletico Madrid mogao igrati protiv RB Leipziga u Lisabonu utakmicu Lige prvaka, a imao je dva pozitivna igrača, zašto se ne bi igrale i HNL utakmice?

Korona je, nažalost, postala sastavni dio naših života. Bilo kakav novi lockdown bio bi poguban za hrvatski nogomet i klubove. Zaraženi igrači idu u izolaciju, ostali nastavljaju igrati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 10:23