Ante Kulušić
 DUJE KLARIC/CROPIX Cropix
INSAJDER ZA SN OTKRIVA

Sprema se čistka? ‘Svima bi nam olakšao da podnese ostavku, ali nije vjerojatno! Pa skupa su u Dubaiju‘

‘Struja koja bi ga rado maknula ovog časa nema dovoljno ruku, no jačaju snage koje su za promjene‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. veljača 2021. 13:50

U sudačkoj organizaciji nisu oduševljeni Miškovićem izjavom da je sudac Vučković bio super, a VAR loš, kažu da je upravo Vučković pravio cirkus, a VAR morao više puta intervenirati da ga ispravi.

Ističu da prvoligaški suci ne mogu biti u većem broju izbačeni iz natjecanja, a uvedeni drugoligaški ili trećeligaški kako to predsjednik Rijeka najavljuje jer to bi značilo da se do kraja sezone više ne bi sudilo s VAR-om. Name, da bude VAR ili da sudi s VAR-om može samo onaj tko je za to položio. To nisu suci druge i treće lige. Dodaju da je Mišković kao vlasnik Rijeke zainteresirana strana i ne može on krojiti sudbinu sudaca jer to je sukob interesa.


- Što će biti od svih tih Miškovićevih zahtjeva? Kulušić bi svima olakšao posao da podnese ostavku, ali to je malo vjerojatno. Struja koja bi ga rado maknula ovog časa, čini se, nema dovoljno ruku. No, možda se to promijeni već sljedećih dana. Jačaju snage koje su za promjene. A možda će se sve izgladiti. Mišković, Kulušić i društvo zajedno su u Dubaiju, tko kaže da do kraja tjedna neće vladati idila - rekao nam je u četvrtak jedan od najznačajnijih ljudi hrvatskog sudačkog miljea.


U Dubaiju, na potpisivanju Memoranduma o suradnji sa savezom UAE-e, nalaze se i Mišković, koji ga je dogovorio, ali i Kulušić, čija je zadaća sudačka pomoć Hrvatske toj zemlji što danas cinično zvuči, te Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a, Tomislav Svetina i Nenad Horvatić iz Izvršnog odbora, koordinator Neven Šprajcer, a s njima je i izbornik Zlatko Dalić.


Očito je Kulušić glavna meta nekih koji su ga već ranije htjeli maknuti, ali nisu uspjeli. Tek potom ostatak društva u Komisiji nogometnih sudaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 09:56