VUKUŠIĆ NA ODLASKU

'Spreman sam za novi izazov! Odlazak na istok? Može, nemam nikakvih predrasuda'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. prosinac 2011. 17:03

Sa 20 godina Ante Vukušić igra već četvrtu sezonu HNL-a. Promijenio je i sedam trenerskih imena u seniorskom nogometu na Poljudu. Vukušić je autor 27 pogodaka u HNL-u za Bijele. Bio je i kapetan Hajduka, uzeo je i naslov pobjednika Kupa. Svega se skupilo u samo dvije i pol godine otkada je iz juniora prešao u seniore. Uspio je u tako kratkom razdoblju Vukušić doći do statusa igrača čiji transfer spašava klub, osigurava daljnju egzistenciju.

- Znam da se nas četvorica stalno spominjemo kao igrači koji će pronaći inozemni angažman. Ili bolje rečeno, igrači za koje je pokazan interes u Europi. Ne sporim tu činjenicu, jasno mi je da Hajduk mora od nečega živjeti, a najbolji su uvijek prvi na prodaji. Ali, trebaju doći službene ponude, zato ja uvijek kažem, u novoj godini javljam se 5. siječnja na prozivku Hajduka – u jednom dahu nam je ispričao Vukušić.

Jeste li u glavi spremni na promjenu sredine?

- Trebam priznati javnosti ono što sam već rekao sebi. Željan sam novih izazova. Htio bih vidjeti kolike su moje mogućnosti. U Hajduku sam često doživljavao osporavanja, krvavno sam se borio za svoje mjesto u momčadi. Imao sam amplitude od tribina do strijelca odlučujećeg pogotka u samo tjedan-dva. Nije lako bilo uvijek pronalaziti nove motive za dokazivanje, ali nijednom nisam odustao. Od ljeta 2010. uspio sam se prigrabiti dres prvotimca, međutim nikada nije kraj dokazivanju.

Postoji li dvojba Istok ili Zapad?

- Nema te dvojbe. Zar bi bilo loše otići u Rusiju ili Ukrajinu? Pa to su zemlje koje odlično plaćaju, a nogomet je također zahtjevan. Kako fizički, tako i tehnički. Ne, zaista nemam nikakvih predrasuda glede istoka Europe. Samo bih volio da moja momčad ima igru prizemnih lopti i kratkih dodavanja. Da se igra nogomet, a ne napucavaju lopte.

Nešto poput Barcelone?

- Ha, ha.... Barcelona je savršenstvo današnjeg nogometa, igraju fenomenalno. Ima Španjolska i drugih klubova gdje se igra dobar nogomet. Pričekajmo siječanj, puno će se više znati.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZADNJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:28