Robert Šola/Goran Mehkek/Cropix
BEZ SRNE I OLIĆA

Spremni za Grčku! S Duduom će biti sve u redu, a Ćorluka će morati 'stisnuti zube'

Darijo Srna u Pireju neće igrati zbog parnih žutih kartona, iz istog je razloga preskočio i gostovanje u Tel Avivu. No, izostanak kapetana nije jedini hendikep, nema ni Ivice Olića koji još nije odigrao prve minute nakon duge stanke. Manje je bitno što je otpao i Ivo Iličević.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. listopad 2011. 13:15

Bude li sreće, Hrvatska će u petak igrati u gotovo kompletnom sastavu, komparirajući s nekim ranijim ogledima. I zanimljivo, upravo protiv Grka Vatreni imaju najmanje problema u ovim kvalifikacijama, u maksimirskom ogledu nastupili su svi najbolji, jedini na popisu “nedostaju” bio je vratar Hajduka Danijel Subašić.

No, do susreta u Ateni još su tri treninga, a nevolje znaju pokucati na vrata kad se ne očekuje. Jučerašnje vježbanje u Brežicama preskočili su Eduardo da Silva i Vedran Ćorluka. Dudu nije ni otišao iz hotela u Čatežu, ostao je na tretmanu kod fizioterapeuta Thomasa. Prilikom postizanja gola za Šahtar u nedjelju ostao je ležati s bolnim izrazom lica. Izdržao je susret do kraja, no posljedice su ostale.

- Dobio je udarac odjednom u obje noge, u list lijeve i gležanj desne. To je bolno, ali ne radi se o istegnuću ili nečemu sličnom - kazao je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Jurica Rakić, te umirujuće dodao:

- Za Atenu Dudu nije upitan. Ne bi smio biti.

Vedran Ćorluka izašao je s travnjaka nakon nekoliko minuta. S njim je bio dr. Zoran Bahtijarević:

- Znali smo da ima lagane bolove u hvatištu Ahilove tetive. Ponovno ih je osjetio, pa je zbog opreza prekinuo trening.

Kako će biti do utakmice?

- Za sada ne izgleda da bi trebao biti dvojben.

Ni Gordon Schildenfeld nije odradio trening do kraja, osjećao se pomalo virozno i ranije je napustio teren. Milan Badelj bio je u rukama fizioterapeuta Carlosa. Dinamov veznjak nije u pogonu od Lyona, plan je da se danas uključi u rad momčadi.

Dakle, od prvog susreta s Latvijom, u kojem nije igrao Modrić, do osmog kontra Izraela, Slavena Bilića pratili su neigranje pojedinaca u klubu i gotovo stalni zdravstveni problemi. Prvo je prevladano, osim kod Dujmovića, s drugim nikad nisi siguran. Valjda će s Eduardom biti sve u redu, a Ćorluka će očito morati, da bi nastupio, ponovno “stisnuti zube”. Koliko je puta igrao s bolovima, za njega ništa novo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:21