T. Ničota
KAKVA KATASTROFA

SRAMOTA U ULICI PJESNIKA - U SRCU GRADA ZAGREBA RASTE RUGLO OD KOJEGA SVI OKREĆU GLAVU: 'Nemojte slikati, čekamo da dođe voda...'

RUGLO U SRCU GRADA Hrđave i otpale cijevi, prljavi toaleti, razrezani stolovi za masažu... Slika je to unutrašnjosti stadiona NK Zagreba
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. rujan 2017. 01:27

Došli smo u nedjelju u Kranjčevićevu dovoljno rano, tamo još, praktički, nikoga nije bilo, utakmica Lokomotive i Dinama jedva na vidiku. Znali smo već prije da je taj nekada ponosan stadion danas u užasnom stanju, međutim dvoboj na travnjaku, reflektori i nogometna gungula često zamagle stvarnost.

Pa smo tako “Kranjčom” prošetali uoči samog dvoboja. Ukratko, došlo nam je da se okrenemo i odemo kući. Na fasadi nema lima, otpao je, toaleti za građanstvo pod zapadnom tribinom oronuli su i prljavi, cijevi hrđave, pločice otpale. Toalet pod istočnom tribinom u još je lošijem stanju.

Nemojte slikati

- Nemojte slikati, moramo oprati. Čekamo da nam otvore vodu - kazale su nam čistačice, koje tako svaki put prije utakmice čekaju vodu, koja potom curi odasvud. Kao što cure i tuševi u gostujućoj (prekjučer Dinamovoj) svlačionici. Otvaraš, zatvaraš, voda i dalje curi.

Ležajevi za masažu razrezani i pljesnivi, staklo razbijeno, plijesan u svakom kutu, ploča na kojoj treneri crtaju taktiku također sva hrđava, ofucana... Bilo je utakmica, rekli su nam, kada se gosti nisu željeli tuširati, manje im se gadilo onako znojnima sjesti u automobile ili autobuse i otići kući. Paučina, rupe u zidovima... A ništa nije bolje ni u novinarskoj loži. U kojoj nedostaju stolice, vise kablovi, visi i rasvjeta sa stropa, samo što ne padne. Nekome na glavu, recimo. I tu se igra Prva HNL. U centru Zagreba takvo ruglo, sramota. Bili smo nekidan u Elbasanu, albanskoj provinciji, dođe ti da se zacrveniš kad vidiš Kranjčevićevu. Samo koji sat prije susreta.

NK Zagreb digao ruke

Redari i “kokičari” pripremali su se za utakmicu, a stadion je vodio bitku sa samim sobom. Koliko će još izdržati? Nogometni klub Zagreb, koji ima koncesiju do listopada, odavno je digao ruke; od svega, ne samo od Kranjčevićeve. Ostalima su ruke vezane. Nekada lijep stadion naočigled propada. Sramotno i tiho, bez podcjenjivanja, ali kao da je u nekoj provinciji, a ne u glavnom gradu.

- Ako ništa, započelo je uređenje istočne tribine, na kojoj će biti postavljene stolice, pa će stadion imati kapacitet 5.000 mjesta. Mi bismo voljeli da Lokomotiva dobije koncesiju na stadion pa da možemo u njega uložiti, promijeniti i travnjak, urediti sve što treba. Ovako smo novac dali NK Zagrebu, godišnje oko 800 tisuća kuna, još smo 400 tisuća dali za brojače na ulazima. Da je samo dio tog novca uložen u obnovu, stadion bi izgledao mnogo bolje - rekao je Dennis Gudasić, Lokomotivin direktor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 22:05