Joško Ponoš/Cropix
GDJE PROTIV TURAKA?

Srebrić skriva tko će ugostiti Tursku, iako je prvi favorit - Poljud!

'Svi oni koji ispunjavaju uvjete mogu ugostiti Tursku, bit će to utakmica visokog rizika, bez obzira s kim se bude igralo, gradovi koji ispunjavaju uvjete mogu biti domaćini'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 11. listopad 2011. 14:50

Dočekali smo ime protivnika u dodatnim kvalifikacijama, a sada čekamo ime grada domaćina. Tko će preuzeti odgovornost? Koji će grad ugostiti jednu od najvažnijih utamica u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije? Nakon kiksa i propuštanja Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj republici, Europsko prvenstvo jednostavno se mora ugrabiti, što zbog igrača i navijača, što zbog više od deset milijuna eura zarade za Hrvatski nogometni savez.

Dakle, uoči ždrijeba nazvali smo glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića, gdje ćemo gledati Hrvatsku u borbi da ipak ode na Euro?

- Nije unaprijed donesena odluka. Bit će ždrijebanje parova, kad vidimo tko je protivnik, na prijedlog stručnog stožera reprezentacije i igrača, Izvršni odbor HNS-a će odlučiti gdje će se igrati - kazao nam je Srebrić.

Spominjete budućeg protivnika, znači odluka o domaćinstvu ovisi i protiv koga ćemo igrati?

- Bit će to svakako značajno.

Kad ćemo nakon ždrijeba saznati gdje će se igrati?

- Vidjet ćemo kakve će UEFA postaviti zahtjeve, ali vjerujem da će se sve znati najdalje u roku od tjedan dana.

Koji gradovi ulaze u igru?

- Svi oni koji ispunjavaju uvjete, bit će to utakmica visokog rizika, bez obzira s kim se bude igralo, gradovi koji ispunjavaju uvjete mogu biti domaćini.

Zagreb je uvijek kandidat, i Rijeka se pokazala kao dobar domaćin, a i Split je protiv Gruzije skinuo “prokletstvo”. Je li i Split u igri?

- Split je u igri, naravno - odgovorio je Srebrić.

Zagreb je, čini se, uvijek favorit, no dobar dio članova stožera i reprezentacije spreman je još jednom doći na Poljud. Pripreme na Braču, pa brodom do Poljuda. Da u grotlu najljepše “školjke” Jadrana organiziramo uzvrat.

- Ne znam je li vam poznat detalj da će svi nositelji biti domaćini u uzvratu - naglasio je Srebrić.

To je svakako povoljnija opcija. Prva utakmica igrat će se 11. ili 12. studenog, uzvrat 15. studenog.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 08:34