Filip Bradarić (sasvim desno)
 BRANIMIR BOBAN/CROPIX Cropix
NEOČEKIVANI OBRAT

Srebrni Vatreni našao novi klub u ludom raspletu: Stiže mu i ikona Hajduka s najvećom plaćom u životu!?

Dva bivša hajdukovca izvan Hrvatske postaju rivali zbog najunosnijih ugovora karijere
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. srpanj 2021. 10:52

Bivši hrvatski reprezentativac Filip Bradarić pronašao je novi klub. Nakon što je s Al-Ainom ispao iz lige, odlučio je ostati u Saudijskoj Arabiji te je potpisao dvogodišnji ugovor za Al-Ahly.


U prošloj sezoni Bradarić je u 27 utakmica postigao dva pogotka i pet puta asistirao. Vrata Saudijske Arabije otvorilo mu je i Svjetsko prvenstvo u Rusiji, gdje je s hrvatskom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju.


Bradarić je iz Hajduka otišao u Rijeku, koja ga je za pet milijuna eura prodala u Cagliari. Uslijedile su posudbe u Hajduk, Celtu i Al-Ain, a sad je obavljen i transfer u Al-Ahly, a visina odštete još nije poznata.

image
Mijo Caktaš
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix


No, neće Bradarić biti jedini bivši igrač Hajduka u saudijskom prvenstvu sljedeće sezone. Postoje vrlo veliki izgledi da će mu 'konkurent' biti nekadašnji Hajdukov kapetan Mijo Caktaš, kojem je ovih dana istekla ugovorna obveza s Bijelima.


Caktaš je imao vrlo visoka primanja u Hajduku, no nije želio produljiti ugovor te sad kao slobodan igrač može besplatno otići u novu sredinu. Stigla mu je i konkretna ponuda iz Damaca, kluba kojeg vodi nekadašnji trener u Hajdukovoj akademiji i bivši trener Croatije iz Zmijavaca Krešimir Režić, a pomaže mu bivši trener Slavena Belupa Ivica Sertić.


Kako doznajemo iz dobro obaviještenih izvora, Caktaša u Saudijskoj Arabiji čeka milijunski ugovor, a posao je pred finalizacijom. Dođe li do realizacije, Caktaš će u svakom slučaju zarađivati više nego na Poljudu.


Režić je prošle sezone s Damacom napravio sjajan posao, preuzeo je klub na posljednjoj poziciji i spasio ga od ispadanja, pritom je po prvi put u klupskoj povijesti svladao saudijske velikane Al-Hilal, Al-Nassr i Al-Ahli. Treneri tih klubova odmah su dobili otkaze jer su izgubili od 'malog' Damaca, kluba čiji igrački kadar je imao najmanju vrijednost od svih u ligi; 8,6 milijuna eura. Za usporedbu, kadar Al-Ahlyja vrijedio je 45,93 milijuna eura.


Za Damac nastupa nekadašnji igrač Dinama i varšavske Legije Domagoj Antolić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:44