DAMIR KRAJAC/CROPIX
ISKUSNI KAPETAN

Srebrni Vatreni vjeruje u ostanak u elitnom društvu: ‘Jedva čekam Poljud, volim utakmice velikog uloga‘

‘Na nama je da u Splitu uzmemo bod, pa nek’ se onda u Koprivnici i Osijeku dogodi bilo što‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. svibanj 2021. 20:51

U borbi za ostanak nogometaši Lokomotive još uvijek ovise sami o sebi. Bod na Poljudu protiv Hajduka ostavlja ih u prvoligaškom društvu, neovisno o rezultatima Istre u Osijeku i Varaždina u Koprivnici, budući da su u međusobnim utakmicama Lokosi bolji od Varaždina. No, osvojiti bod na Poljudu u situaciji kad Hajduku treba pobjeda za plasman u Europu bio bi istinski pothvat.

Vjera u poštenje

Kapetan momčadi s Kajzerice, Josip Pivarić (32), ističe:

- Osjeća se pritisak u svlačionici, veliki je izazov pred nama. No, s tim pritiskom živimo posljednjih pet-šest utakmica i navikli smo na to “biti ili ne biti” ozračje, pa ne vjerujem da će nas to poremetiti u Splitu. Nedostajat će nam “požutjeli” Lešković i Cokaj, ali vjerujem da će igrači koji će ih zamijeniti dobro odraditi svoj posao - rekao je Pivarić.

I pred Hajdukom je imperativ pobjede, Splićani traže bodove vrijedne plasmana u Europu?

- “Gladni” smo i jedni i drugi, stoga očekujem da ćemo i mi i oni odigrati najbolje što možemo, te da će to biti napet i neizvjestan dvoboj do samoga kraja. Osobno, obožavam takve utakmice, posebno me motiviraju i inspiriraju ti okršaji velikoga uloga, u kojima se mnogo toga odlučuje. Jedva čekam tu subotu, nadam se da i moji suigrači slično razmišljaju, da su odlučni i spremni za gromovitih 90 minuta. I ne priznajem nikakav strah ili nešto slično, osjeća li netko nešto negativno, to mora potisnuti i dati sve od sebe za uspjeh. Jasno je da pritisak može imati dvojak učinak - ili će biti dodatni motivator i nagnati te na vrhunsku predstavu, ili će postati preteški teret, koji će te sputati. Nadam se da se ovo potonje neće dogoditi, već sam rekao da u posljednje vrijeme stalno igramo pod pritiskom, pa smo, unatoč tome, u najboljoj formi od trilinga “davljenika”.
Pogledajmo malo i kalkulacije. Izgubite li, ostat ćete u Prvoj HNL pobijedi li Osijek Istru u Gradskom vrtu, odnosno ne pobijedi li Varaždin u Koprivnici. Slaven Belupo i Osijek su rasterećeni, ali i takav je Osijek odigrao protiv vas na visokoj razini i upisao bodove u prošlom kolu.

image


SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Očekujete li da će Slaven Belupo i Osijek jednako ozbiljno igrati protiv Varaždina i Istre?

- Nadam se! Vjerujem u sportsko poštenje, vjerujem da će Osijek opravdati ulogu papirnatog favorita. Na nama je da u Splitu pokušamo osvojiti bod, pa nek’ se onda u Koprivnici i Osijeku dogodi bilo što.

A da smo mi...

Jeste li nakon utakmice u Kranjčevićevoj razgovarali s nekim igračem Osijeka?

- Ne, nisam. Ali, želio bih u svezi sportskog poštenja reći nešto drugo. Vidjeli smo da je Varaždin senzacionalno “uzeo” bod Dinamu u Maksimiru. A da su Plavi očekivano pobijedili, sve bi već sad bilo gotovo i ostali bismo prvoligaši. Baš me zanima što bi se dogodilo da smo mi tako, u ovoj situaciji, remizirali s Dinamom! Kako bi to bilo prihvaćeno u javnosti, kakva bi bila reakcija? Ne zamjeram, dakako, ništa Dinamu, naporna je sezona iza Plavih, ali znam da bi mnogi vrištali i opet napadali Dinamo i Lokomotivu za nekakav dogovor da smo kojim slučajem “oteli” bod u Maksimiru - kaže Pivarić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 07:29