Goran Mehkek / Cropix
SVLAČIONICA ZADOVOLJNA

Srna: Ova pobjeda je za povijest!; Modrić: Konačno sam zabio, dobro mi je ušla...

Bitno je u cijeloj priči da nismo izgubili glavu. Pokazali smo veliki karakter, isto kao protiv Gruzije. Sad smo prvi na tablici i to je najvažnije, rekao je Eduardo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. rujan 2011. 12:55

Hrvatska svlačionica nakon utakmice bila je sretna i zadovoljna. Ne samo pobjedom nad Izraelom već i neodlučenim u Latviji. Prvi je iz svlačionice izašao Dejan Lovren koji nam je rekao:

- Udario sam kukom u stativu, zaboljelo me, ali nastavio sam, nisam želio izaći iz igre. U prvom poluvremenu htjeli smo što prije zabiti gol, ali se uvukla nervoza, primili smo glupi gol i sve si iskomplicirali. Međutim, u drugom dijelu bili smo puno bolji, razgovarali smo u svlačionici , ohladili glave i kazali jedni drugima - nemamo što izgubiti. Također, imali smo informaciju da Grčka gubi, što nam je dalo novu dozu motivacije i krenuli smo na sve ili ništa - pričao je Lovren.

Naravno da je stoper Lyona potcrtao pogodak Luke Modrića:

- Fantastičan gol Luke Modrića otvorio nam je utakmicu, a pomogao nam je i crveni karton izraelskog nogometaša. Šteta što nismo zabili još koji gol, ali mislim da je utakmica bila odlična.

Kapetan Darijo Srna stigao je pred nas s četiri šava na arkadi. Izgledao je poput boksača koji je dobio dobre batine.

- Ova utakmica je za povijest. Važna je to i vrlo velika pobjeda. U prvom poluvremenu, taman kad smo počeli igrati lijepo, kad smo stvarili pritisak primili smo taj nesretni gol. Izbornik je na poluvremenu napravio sjajan potez, uvevši dva nova igrača, Dujmovića i Eduarda, malo smo promjenili formaciju, a sve je preokrenuo brzi gol Luke Modrića.

Zbog žutog kartona Srna neće moći igrati u Ateni protiv Grčke.

- Nisam kriv! Znate sami da uvijek kažem kad sam kriv, ali ovog puta nisam zaslužio taj žuti karton.

Na pitanje o skandiranju publike koja je vrijeđala izbornika i reprezentaciju Darijo je samo kazao:

- To ne bih komentirao.

Pogodak Luke Modrića početkom drugog poluvremena donio je veliki preokret koji je u konačnici rezultirao pobjedom Hrvatske. Modrić je bio junak utakmice.

- Hvala Bogu da smo pobijedili. Uz sve to išao nam je na ruku i rezultat u Latviji. To nam je jako važno pred utakmicu u Grčkoj. Drugo poluvrijeme lijepo smo igrali i to je to.

Na našu konstataciju da je njegov pogodak bio prekretnica događaja na maksimirskom travnjaku Luka je kazao:

- Je, dobro mi je ušla! Izbornik nam je kazao na poluvremenu da ostanemo mirni, da nastavimo igrati kao što smo igrali u onih 20-ak minuta baš kad smo primili onaj nesretni pogodak. Stvarno nas je Bilić smirio, znali smo da Grčka gubi u Latviji, to nas je dodatno podiglo. Kad smo izjednačili napunili smo se samopouzdanjem a crveni karton Izraelaca nam je olakšao posao. Kad je Eduardo zabio drugi gol sve je bilo jasno, bilo je pitanje samo koliko ćemo zabiti do kraja.

Modrić je posljednji gol zabio za Hrvatsku protiv Ukrajine, od toga je prošlo skoro 2,5 godine.

- Znam da me dosta ljudi kritizira što ne zabijam golove. Ali se time ne opterećujem. Meni je u reprezentaciji najbitnije da pobjeđujemo, da svojim igrama mogu pridonijeti uspjehu nacionalne vrste.

Kraj Luke stajao je i drugi junak hrvatske pobjede Eduardo. Pitali smo ga je li postigao jedan ili dva pogotka.

- Kod drugog pogotka nisam baš siguran. Malo sam dodirnuo loptu, a ne znam kako je bilo dalje.

Kad su mu kazali da je Hrvatska zapravo odigrala dvije utakmice, lošu u prvom a drugu sjajnu u drugom Eduardo je pričao ovo:

- Bitno je u cijeloj priči da nismo izgubili glavu. Pokazali smo veliki karakter, isto kao protiv Gruzije. Sad smo prvi na tablici i to je najvažnije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 16:43