Ronald Gorsic / CROPIX
RIJEČ KAPETANA

Srna priznao: 'Psihološki smo prazni, ali imamu obvezu prema navijačima i državi'

'Hrvatska nije prvi put u ovakvoj situaciji, navikli smo i na medijske kritike i na linč, na negativnu atmosferu oko nas. Ali ako želimo uspjeti, moramo biti jedno'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. listopad 2013. 09:53

U kakvom raspoloženju hrvatski nogometni reprezentativci dočekuju današnji sudar na Hampden Parku? Sjećanja na onaj maksimirski poraz sa Škotima još ih bole, naravno da im Vatreni žele vratiti. Teško je zapravo na licima iščitati kako im je u duši, neki su se smješkali, srdačno pozdravljali, drugi su pak kraj novinara prolazili kao pokraj turskog groblja. Neki su bili raspoloženi za razgovor, drugi pak ne.

- Pričamo, samo pričamo, bolje je šutjeti!

To je rekao Vedran Ćorluka. Mandžukić je samo protutnjao, Gordon Schildenfeld je kazivao "nemojte mene"...

- Utakmica sa Škotskom dobra je uvertira za ono što nas čeka. Moramo se uzdignuti, vratiti vjeru naših navijača koji će nam biti jako potrebni u nadolazećim utakmicama dodatnih kvalifikacija - kazat će Darijo Srna.

Cijelo vrijeme se oko reprezentativne vrste vrti priča, "najbolji su kad je najteže"'. Kako Srna gleda na takva razmišljanja?

- Hrvatska nije prvi put u ovakvoj situaciji, navikli smo i na medijske kritike i na linč, na negativnu atmosferu oko nas. Ali ako želimo uspjeti, moramo biti jedno, moramo biti skupa. Snosimo krivnju za ovo, donekle i treba biti kritika, ali previše se o tome priča i piše. Sad se i Srbi javljaju da bi nam zabili pet komada. Mi smo jako zaslužili ovo drugo mjesto. Naravno, teško je priznati da je netko bolji od tebe, ali u ovom trenutku je Belgija, po pojedinačnim kvalitetama i kao momčad bolja od nas.

Kad smo ga pitali za večerašnju prognozu, kapetan Vatrenih je rekao:

- Objektivno, situacija je teška, psihološki smo prazni nakon ove utakmice s Belgijom koja nam je mnogo značila, u koju smo mnogo uložili i nadali se lijepom rezultatu. Međutim, neće nam se biti teško vratiti. Hrvatska ima karakter i kvalitetu, obvezu prema navijačima i našoj državi, zato se nadam da ćemo se iz Škotske vratiti s tri boda - zaključio je Srna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:31