Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO

STALNO JE NA POPISU ZLATKA DALIĆA, ALI NIKAKO DA ZAIGRA NA VELIKOM NATJECANJU 'Ne mogu ni opisati koliko mi je žao što je propao EURO!'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 01. svibanj 2020. 13:02

Popustile su mjere u obrani od koronavirusa, barem utoliko da su vrhunski sportaši dobili odobrenje za održavanje treninga. Osječani su od svog Županijskog stožera slavonsko-baranjskog prvi dočekali zeleno svjetlo i u pogonu su na stadionu u Gradskom vrtu već više od tjedan dana.

- Jedva smo svi skupa dočekali da se nađemo na igralištu. Istina, nije to kao i inače, nisu to oni treninzi kakvi bi bili u normalnim okolnostima, ali bolje i tako kako sada vježbamo nego da sjedimo kod svojih kuća - kazao je kapetan osječkih Bijelo-plavih Mile Škorić.

I dalje je pristup u Gradski vrt onemogućen svima osim igračima i njihovim trenerima, a ne treba sumnjati da znatiželjnika koji bi voljeli pogledati kako se odvija trening ima puno.

- Po pet nas je u grupi. Sve što radimo je bez približavanja jedan drugome, držimo tu potrebnu socijalnu distancu, a pridržavamo se i svih mjera koje smo dobili od Stožera civilne zaštite i zdravstvenih organa. Najbitnije je da radimo i spremamo se unatoč svemu, a vjerujem da će mjere koje su na snazi još popustiti pa ćemo uskoro i zaigrati - kaže Mile.

Naravno, mislio je u prvom redu na igru koju će sa suigračima. Na ono drugo, na utakmice natjecateljskog karaktera zasigurno će pričekati još neko vrijeme.

- Nadam se ne dugo. Željni smo igranja. Puno pričam s suigračima, s ljudima iz kluba, s navijačima, a nestrpljenje je na vrhuncu. Svi jedni druge pitamo zna li netko nešto novo, kada će prvenstvo biti nastavljeno. Ali odgovora na to još nema. Ipak, optimist sam po naravi i vjerujem da ćemo natjecanje i u prvenstvu i u Kupu nastaviti i dovesti do kraja - izjavio je Škorić.

Kapetan je Osijeka, stalno na popisu onih koje izbornik Zlatko Dalić poziva u svoju vrstu. Nadao se i odlasku na Euro, a onda je sve naglo stalo, pandemija virusa COVID-19 zaustavila je sve, pa i bavljenje sportom.

- Ne mogu ni opisati koliko mi je žao što je propao Euro. Imao sam osjećaj da sam sasvim blizu, da ću sigurno biti među onima koji će igrati utakmice prvenstva Europe, ali nema ga, neće ga biti ove godine - priča Škorić.

Neće ga biti ove, ali biti će dogodine.

- Da, samo tko zna što će do tada biti. Neću se predati. Kad se natjecanje nastavi, potrudit ću se opet biti na visokoj razini i nametnuti se tako iznova izborniku Daliću. Neka nas sve posluži zdravlje, naravno i sam to sebi želim, pa će biti i nogometa. Ako mi je ovaj puta izmaknjuo Euro, neće u normalnim okolnostima kakvima se nadam iduće godine. U najboljim sam igračkim godinama i nadam se da ću ostvariti taj san koji sanja svaki igrač i biti član reprezentacije na prvenstvu Europe - zaključio je Mile Škorić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 05:31