BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
POVRATAK KAPETANA

‘Stalno me je boljelo, nisam mogao ići punim gasom, bio bi ogroman rizik da sam se vratio prije vremena‘

Neuništivi modri kapetan zaliječio je rupturu mišića i spreman je za nove izazove
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. rujan 2021. 11:00

Prije otprilike tri tjedna objavili smo na naslovnici Sportskih novosti:
Ademi se vraća”. Međutim, oteglo se... Kao što znate, kapetan se ozlijedio na zagrebačkoj utakmici protiv Omonije, 20. srpnja, od tada ga nije bilo na travnjaku.
- Odužio se moj povratak. Ozljeda je stvarno bila nezgodna. To je bila ozljeda od ranije, pa je sporije zarastalo. Radilo se o rupturi mišića kvadricepsa. Sve smo pokušavali da se što prije vratim, ali nisam se osjećao spremnim. Na nekim pretragama magnetom bila je vidljiva krv oko mišića, to je bilo nezgodno, nije bilo mudro krenuti žuriti. Bio bi to ogroman rizik, trebalo je polako, postupno. Stalno me je boljelo, nisam mogao ići punim gasom, a onda to nije to...

Kako se sad osjeća?
- Sad sam tek zapravo počeo. Ima pet dana da sam ozbiljno počeo trenirati s momčadi. Osjetim još malo bol, ali to je sad u ovoj fazi normalno jer još postoji neka mala upala. Ali, mnogo je bolje nego što je bilo prije, sad se osjećam kako treba..

Može li se očekivati da će zaigrati već u sljedećem kolu protiv Šibenika?
- Nadam se da bih mogao... A kad se radi o West Hamu, upišite “fiks”, ha, ha, ha... To bih trebao sigurno igrati. Naravno, ako bude sve dobro kao što je sad, a sad je dobro, ide sve prema najboljem. Na dobrom smo putu...

Kako mu je bilo sve to gledati sa strane, sve te Dinamove domaće i europske utakmice bez njega u sastavu?
- Jako mi je teško bilo... Želio sam igrati, pomoći momčadi, ali, eto, nisam mogao, nije bilo izbora.

Eh, da je igrao protiv Šerifa, možda bi Modri i prošli...
- Eh sad, što bi bilo, kad bi bilo. Takva je bila sudbina, tako je trebalo biti i to je jednostavno to. Kad se sjetim one utakmice u Tiraspolu, onda mi je jasno da se poklopilo niz loših stvari, sve najgore što se moglo dogoditi. Bilo je ozljeda, nismo bili pravi, previše je bilo negativnih stvari, tako da smo na kraju izgubili i nismo se plasirali u Ligu prvaka.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Pa dobro, Europska liga nije loša...
- Ha, svi smo mi htjeli igrati Ligu prvaka. Ali, isto tako svi znamo kako je jako natjecanje Europska liga. Mi svakako idemo napraviti što bolji rezultat, želimo dogurati što dalje, kao što je bilo prošle sezone. Puni smo entuzijazma, jedva čekamo da krene Europska liga, s nestrpljenjem čekamo prvu utakmicu s West Hamom.

A može li se kao prošle sezone stići do onog fenomenalnog rezultata, četvrtfinala Europske lige?
- Ma, znate da je ne volim takve prognoze... Dugo je natjecanje, nije floskula, treba zaista gledati utakmicu po utakmicu. Znam da to svi govore, da je to pomalo dosadno, ali stvarno je tako. Ali, treba tako živjeti, u glavi si baš tako posložiti stvari. Najvažnija je uvijek ona sljedeća utakmica. Ne mogu sad govoriti o našim budućim dostignućima, a još nismo odigrali niti prvu utakmicu u Europskoj ligi...

Dobro, prvi je West Ham?
- Nije, volio bih vas malo ispraviti... Prva utakmica je protiv Šibenika.

Pa O.K., ali znate na što mislimo, na prvu europsku utakmicu. Može li Dinamo opet Engleze zaviti u crno, kao što je to učinio Tottenhamu?
- Ne, ozbiljno, mi stvarno sad razmišljamo o Šibeniku. Kad dođe West Ham, onda ćemo o tome. Ali dobro, kad već inzistirate, znamo da je West Ham jaka momčad iz Premiershipa. Pa, nakon tri kola su na drugom mjestu! Sjajno su startali u sezonu. Oni mogu pobjeđivati sve najbolje u Premiershipu, a to vam onda sve govori.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Pa to je mogao i Tottenham...
- Ma, naravno... Uz pun stadion, uz naše navijače, uz njihovu veliku podršku, možemo ponoviti Tottenham. Jasno je da sam optimist, kakav bih to bio sportaš kad ne bih bio optimist. Vjerovali smo tada da možemo proći preko Spursa, ta vjera nam je i donijela onaj rezultat. Apeliram na naše navijače da nam protiv West Hama pruže onakvu podršku kakvu oni znaju pružiti, Nama na terenu to mnogo znači, navijačka podrška je veliki vjetar u leđa, što su naši navijači glasniji, raste naš postotak kad se radi o uspjehu. Nadam se da će napuniti Maksimir.

Ostali ste bez tri bitna igrača, Lovre Majera, Kristijana Jakića i Marija Gavranovića. Koliko je to hendikep, je li Dinamo slabiji nego prošle sezone?

fewfewfew

- U Dinamu se uvijek rade odlazni i dolazni transferi, tako je to godinama. Sva ova trojica igrača koji su nam otišli bili su jako važni za momčad. Puno toga su nam donijeli prošle sezone. Definitivno će nedostajati, mislim da to je to jasno jer se radi o izvrsnim nogometašima. Ali, znate po čemu je Dinamo najjači? Uvijek ima igrača koji mogu zamijeniti one koji su otišli. Nadam se da će ih oni koji će ih zamijeniti to napraviti onako kako spada. To me ispunjava optimizmom kad se radi o našim rezultatima, iskreno se nadam i vjerujem da ćemo i ove sezone napraviti velike rezultate. Vidite, recimo, i Majer i Jakić su u Dinamo došli kao, da to tako nazovem, klinci i napravili su velike stvari, napravili velike transfere. Zato vjerujem da će i ovi koji će ući u njihove kopačke napraviti isto i dostojno ih zamijeniti.

Jedino vas nitko ne mijenja. Izgleda da ćete u Dinamu ostati doživotno...
- Tko može u ovom vremenu uopće nešto razmišljati o budućnosti? Najvažnije jest da sam ja jako zadovoljan i sretan u Dinamu. Za Dinamo ću i dalje davati sve od sebe, kako se ono kaže - gazit ću!

S Rijekom dijelite prvo mjesto na ljestvici HNL-a? Tko će vam ove sezone biti najveći suparnik u borbi za naslov?
- Sasvim je logično i jasno da želimo ostati na prvom mjestu. Nama je uvijek cilj osvajanje prvenstvene titule. Konkurencija je definitivno jaka, moćna. Osijek, Hajduk i Rijeka su moćni. Očekuje nas sigurno težak posao. Ali, zar tako nije bilo i prošle sezone? Mi smo spremni za to. No, za osvajanje prvenstva morat ćemo uložiti puno, jako puno truda. Tko mi izgleda kao najopasniji konkurent? Nikoga neću izdvojiti jer su sva tri naša najveća suparnika podjednako jaki konkurenti. Rijeka je ove sezone u prijelaznom roku dovela prave igrače, vrlo su neugodni. Osijek je također uvijek nezgodan suparnik, sjetite se samo prošle sezone, tek smo ih slomili u samom finišu, Hajduk se pojačao... Da, definitivno će biti zahtjevno, slijedi žestoka bitka. No, ako mi budemo pravi, naslov ostaje u Maksimiru - zaključio je Ademi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 15:38