Robert Fajt / CROPIX
SA SUZAMA U OČIMA

Stambolija: Jedem g... već mjesecima, mogu još 10 dana, Talakić: Šimić ih je nagovorio

Piše: Mario PušićObjavljeno: 20. studeni 2011. 15:35

Prvi put u povijesti HNL-a neće se odigrati jedna prvenstvena utakmica zbog štrajka igrača. Igrači NK Karlovac jučer su u 13 nakon ručka u jednom karlovačkom restoranu odlučili da neće putovati na utakmicu u Rijeku, koja se u 17 sati trebala igrati na Kantridi.

Izlazili su šutke, jedan po jedan, bez ijedne riječi, neki suznih očiju. Kapetan i Karlovčanin Matija Štefančić jedini je zastao pred novinarima i priopćio odluku.

- Ne ide se. Više neću govoriti u rukavicama. Moje je mišljenje da smo trebali ići na utakmicu, ali 99 posto igrača je za to da se ne ide i ja sam s njima. Što će biti dalje, ne znam. Ne znam što bih rekao. Žao mi je, nikad se nisam našao u ovakvoj situaciji, a ovdje sam 15 godina. Presedan je to što se nije otišlo na utakmicu. Nismo postavljali nikakve uvjete, ali vjerojatno će sada nama postavljati uvjete - rekao je Štefančić.

Dodao je da su igrači razočarani zato što se ni na sastanku nije pojavio nitko iz Uprave.

- Tako je mjesecima, navikli smo - kratko je komentirao.

Ispred restorana zastao je samo još Stambolija koji je dao podršku Štefančiću.

- Jedem govna već šest mjeseci, izdržao bih i ovih deset dana. Trebali smo ići u Rijeku - rekao je razočarano.

Igrači, prema Štefančićevim riječima, potražuju od kluba sedam plaća, a posljednji su novac primili prije mjesec dana kad je isplaćeno 3000 kuna akontacije po igraču.

Predsjednik kluba Amirudin Talakić jedan sat prije sastanka rekao nam je da je prethodni dan sve bio dogovorio s igračima, ali su se u večernjim satima pojavili sindikalisti i to se izjalovilo.

- Došao je Dario Šimić, ušao neovlašteno u klub i odgovorio ih. Rade samo sebi štetu - ustvrdio je Talakić.

Koju minutu prije 12 okupili su se svi igrači i trener Petravić. Petnaestak minuta poslije iza zatvorenih vrata pridružio im se i Neven Šprajcer, predsjednik Županijskoga nogometnog saveza i tajnik Udruge prvoligaša.

- Dečki unutra plaču. Pokušao sam ih uvjeriti da igraju. Ovako će naštetiti svima, i klubu i sebi. Neka se za pravdu izbore prijavama kluba, samo četvorica igrača su to dosad napravila. Njihovim neigranjem prvenstvo neće biti neregularno, bodove će odnijeti Rijeka. Ako se ne odigra i druga utakmica, Karlovac ispada u 2. županijsku ligu. Vjerujem da u Karlovcu još ima pametnih ljudi koji to neće dopustiti. U Gradu, ne u Klubu Karlovac - naglasio je Šprajcer.

Nakon Šprajcera, iz kluba je oko 12.50 sati izašao prvi igrač, Kovačević. Na pitanje novinara kakva je situacija odmahnuo je rukom i rekao: - Pusti me na miru.

Trener Petravić nekoliko je puta izašao zapaliti cigaretu.

Što će dalje biti, nitko ne zna. Igrači će igrati ako im se isplate zaostale plaće, ali novca nema i klub je u blokadi. Obećanjima više ne vjeruju.

Kapetan Štefančić navodi da igrači prosječno potražuju oko 10.000 eura. Predsjednik kluba, Talakić, rekao je da se ugovori kreću od 5000 do 40.000 kuna mjesečno, pa bi im po tome ukupna potraživanja bila između 35 i 280 tisuća kuna, plus premije i bonusi.

- U takvoj su situaciji bili i prošle godine. Ne bih ulazio u to jesu li tada nešto dobivali ispod žita. Ja mimo zakona neću poslovati. Čak smo pronašli neke sponzore, ali ne možemo ništa plaćati zbog blokiranog računa.

Ispadanje NK Karlovac u Županijsku ligu sve je izglednija opcija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 22:19