Robert Fajt / CROPIX
PRIČA IZ KARLOVCA

Stambolija na hitnoj: 'Izbacili su me iz stana, ali ja sam dobar! Dečki nemaju za kruh'

Ima dečki koji u novčaniku nemaju više od pet kuna. Samo ću reći da je jednom od nas majka teško bolesna. Nije ju posjetio jer nema za gorivo - priča Stambolija
Piše: Mario PušićObjavljeno: 22. studeni 2011. 10:06

U Bosni sam, pozlilo mi je sinoć, završio sam na hitnoj u Bihaću. Liječnik mi je propisao mirovanje. Nakupilo se, valjda od stresa - rekao nam je veznjak posrnulog karlovačkog prvoligaša Adis Stambolija kojega smo nakon nekoliko razmijenjenih SMS-ova ipak uspjeli dobiti na telefon.

- Pogodila su me sva ova događanja. Razumijem svoje suigrače i poštujem njihove odluke da neće igrati dok im se ne isplate dugovanja, ali smatram da smo svejedno trebali putovati u Rijeku. Opet ću biti prost, trebali smo gutati govna još tih deset dana. Nakon tog mučnog sastanka na kojem su dečki odlučili da neće ići došao sam doma, osjećao sam se užasno loše nakon svega. Počelo me boljeti u prsima, povraćao sam i u 22 sata sam morao potražiti liječničku pomoć - rekao je razočarani i bolesni igrač, koji je prije desetak godina proglašen najboljim juniorom susjedne BiH.

Danas je u Karlovcu beskućnik. Klub nije imao novca za stanarinu, vlasnik ga je izbacio, pa je jednu noć prespavao u svlačionici.

- Nisu imali 2400 kuna za mjesečnu stanarinu. S gazdom sam dogovorio pola najma, 1200 kuna, ali nisu imali ni toliko. Umjesto da s guštom igram nogomet, kad dođem na stadion hvata me muka, dođem u stan, gazda me tjera van. Taj utorak prije dva tjedna spavao sam u svlačionici. Od tada putujem iz Bosanske Krupe, svaki dan 110 kilometara u jednom smjeru. Tražio sam 200 kuna za gorivo, ali nisu imali pa mi je dao tata. Evo, tu je sad kraj mene i pričamo kako se sve to moglo dogoditi. Ovo je jedna velika sramota, ne samo za Karlovac nego i za hrvatski nogomet - kaže Stambolija koji je iz stana u Grabriku izbačen na ulicu sa suprugom s kojom se oženio prije mjesec i pol dana.

- Ja sam još i dobro, nekako se snalazim, ne znam ni sam kako, ali vjerujte, u svlačionici ima dečki koji nemaju za kruh, neću o imenima. Znate kako izgleda kada dođemo na trening? Otvaramo novčanike i zbrajamo kome je koliko ostalo za život. Ima dečki koji u novčaniku nemaju više od pet kuna. Samo ću reći da je jednom od nas majka teško bolesna. Nije ju posjetio jer nema za gorivo. Nije li to tužno - pita se Stambolija.

Što će biti dalje?

- Tko to može znati. Valjda će se naći netko u Karlovcu tko će pokušati riješiti problem. Dok ne ozdravim, neću putovati - kaže.

Ugovor s Karlovcem vezao ga je do idućeg ljeta, međutim Stambolija je jedan od četvorice igrača koji je Klub zbog dugovanja prijavio arbitraži.

- Dobio sam sud, samo čekam pismeno rješenje čime ću postati slobodan igrač. Dužni su mi oko 150 tisuća kuna. Hoću li ikada vidjeti taj novac, samo Bog zna. Imam neke ponude, vidjet ću što ću, ali u Karlovcu neću ostati. Najbitnije je ipak da ozdravim - rekao je Adis Stambolija.

Na pitanje tko je kriv za sve što se događa u Klubu kaže da se to treba pitati Upravu.

- Ali, koga god se tamo nešto pita, svi prebacuju odgovornost jedni na druge, nemaš tamo s kime popričati niti bilo što dogovoriti - zaključuje Stambolija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:21