KARLOVAC - HAJDUK 1-1

Stambolija poništio Ahmada! Hajduk pokazao dva lica te ostao bez pobjede

U 15. minuti Ahmad Sharbini primio je jednu loptu Lendrića i s lijeve strane s 10-ak metara matirao Sunaru, a u 55. Iličić je napravio višak i fino ubacio u peterac Hajduka gdje je sam ostao Stambolija
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 02. listopad 2011. 18:46

Pola sata prije početka utakmice na stadionu koji je izgledao kao kuća duhova okupila se manja grupa iskusnijih domaćih drukera. Uživaju ljudi u zagrijavanju hajdukovaca, uz nezaobilazne glasne komentare, kad je jedan primijetio:

- Čekaj, gdje su ovi naši?

Naravno, ekspresni je odgovor: Pa štrajkaju!

Jalova igra Hajduka

U nogometnom Karlovcu ovih se dana nije moglo pobjeći od obustave rada početkom tjedna. Unatoč uplati jedne i dolasku druge rate dugovanja sljedećeg tjedna, okupljeni su uz nezaobilazno pivo uoči utakmice imali samo jednu temu - štrajk. Iako je grad 45 minuta prije početka izgledao kao da su i Gademzi uzeli slobodno, jer je čak i u klupskom kafiću bilo prilično pusto, stadion Branka Čavlovića Čavleka na kraju se solidno popunio. Sjevernu tribinu ispunilo je tisuću pripadnika Torcide, koji su uvedeni na ulaz kroz obližnje kukuruzište, iako domaćini nisu bili nimalo diverzantski raspoloženi.

Kada već u svojim redovima nisu pronašli diverzante, Karlovčani su imali jednog kvislinga. Barem je tako izgledao potez kojim je inače pouzdani stoper Kenan Čejvanović počastio Ahmada Sharbinija za vodstvo gostiju u 15. minuti. Jednu svijeću Danijela Subašića Čejvanović, umjesto u Koranu, proslijedio je u srce vlastitog kaznenog prostora. Ahmad, koji je na izlet u Karlovac otišao bez brata Anasa (tri žuta kartona), zahvalio se na poklonu i bez problema matirao Sunaru. Bez igre, bez neke smislene akcije, Hajduk je trasirao put prema trećoj uzastopnoj pobjedi u HNL-u. Da, to bi napravio istinski kandidat za naslov koji gostuje kod momčadi predodređene za odstrel, momčadi gladne i bodova, ali i kruha!

Dakako, jalovi Hajduk to nije napravio, unatoč nekoliko poklona domaćih. Bez Anasa, jedina prava osica, igrač koji je donio neki impuls, bio je Tomasov, ali njegova su rješenja prečesto komplicirana poput jednadžbi sa sto nepoznanica, uglavnom prevelik zalogaj i za njegove suigrače.

Junak Stambolija!

Kada su momci Krasimira Balakova, očito zadovoljni minimalnim vodstvom, odustali od visokog pritiska i čekali domaćine, dočekali su - izjednačenje. Junak je bio Adis Stambolija, momak koji je nekoliko dana uoči utakmice priznao da bi se ženio, ali nije siguran ima li novca za to. Ako u karlovačkoj besparici uopće postoji sustav premiranja, momak je za jučerašnju predstavu, u kojoj je majstorski držao vezu domaćih i stigao postići premijerni prvoligaški pogodak, ženio se ili ne, svakako zaslužio bilo kakvu stimulaciju. Zaslužili su je i drugi jer su do kraja utakmice u protunapadima imali više prilika za pobjedu od bezidejnih Splićana. Međutim, pogodak Ivičića u 84. minuti Ivan Bebek opravdano je poništio zbog zaleđa.

90+1 minuta - Snažan udarac Lime s 25 metara, izvrsni Sunara je izbio u korner

88. minuta - Probao je i Andrić s 20 metara, i on iznad vrata...

61.minuta - Na ubačaj Kukoča pucao je Lendrić sa šest metara, Sunara je loptu odbio u korner

56. minuta - Pucao je snažno Andrić sa 17, Sunara je obranio

KARLOVAC - HAJDUK 1-1 (Stambolija 55')

Karlovac je u nastavku krenuo ofenzivnije¸i došao do izjednačenja preko Stambolije. Iličić je napravio višak i fino ubacio u peterac Hajduka gdje je sam ostao Stambolija.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45. minuta - Štefančić je pucao iskosa s 10 metata, Subašić je izvrsnom reakcijom izbio u korner

39. minuta - Nakon duge akcije Hajduka umalo je Stambolija s pet metara zakucao u vlastitu mrežu. Pucao je malo iznad vrata

21. minuta - Prečku je pogodio Lendrić udarcem s 18 metara, loptu je dotaknuo i stoper Čejvanović

KARLOVAC - HAJDUK 0-1 (Ahmad Sharbini 15)

15. minuta - Ahmad Sharbini primio je jednu loptu Lendrića i s lijeve strane s 10-ak metara matirao Sunaru.

7. minuta - Ahmad Sharbini je bio u sjajnoj situaciji, ali njegov udarac sa 7-8 metara Karlovčani su blokirali.

5. minuta - Lendrić je pucao malo pokraj desne vratnice.

2. minuta - Stambolija je htio ubaciti loptu u šesnaesterac, lopta je išla prema vratima, ali Subašić je intervenirao.

Utakmica je počela!

KARLOVAC: Sunara - Novaković, Čejvanović, Leko, Janković - Paracki, Stambolija - Ottochian, Špišić, Štefančić - Miljković.

HAJDUK: Subašić - James, Maloča, Milićević, Lima - Tomasov, Andrić, Inoha, Kukoč - Lendrić, Ah.Sharbini.

Damir Petravić, ambiciozan, marljiv i kvalitetan trener Karlovca, uoči susreta s Hajdukom rezonira razumno i - duhovito:

- Bod ne bi bio dobar, bio bi odličan. A ako osvojimo sva tri, zna se plan za nastavak prvenstva: nećemo trenirati nego štrajkati i samo igrati!

U petak je na igračke račune kapnula dragocjena financijska injekcija, još jedna slijedi krajem idućeg tjedna. Kakve su posljedice zbog trodnevne obustava rada?

- Veće no što smo se nadali. Izgubilo se čak 10 do 20 posto snage i kondicije, a ionako u toj domeni nismo bili kako treba.

U četvrtak se vježbalo dvaput, udarno, da se štošta proba nadoknaditi, u petak su se pucačkim serijama rasterećivali mišići, u subotu uvježbavali prekidi. I sad, što je tu je, uzdaju se u svježinu i silan motiv.

- Kao igrač Zagreba često sam se natjecao s hajdukovcima, s generacijom Gudelja, Bake Sliškovića i braće Vujović. U Kranjčevićevoj smo katkad nešto ulovili, u Poljudu nikad ništa - nastavlja Petravić. - Jasno nam je da Andrić pokreće sve akcije, zato će mu se posvetiti Stambolija ili Paracki tako da Špišić može djelovati.

Plaši li se da bi ih gosti mogli "nakantati"?

- Ne daj Bože, zar još i to!? Dat ćemo sve, osvijetliti obraz, dokazujući svima da vrijedimo. U to nema sumnje; nismo li pregazili jaki Osijek! Bitno je očistiti glave, postaviti se čvrsto te po mogućnosti navaliti. Ne plašimo se nikoga, ni Hajduka, koji sebi neće dozvoliti luksuz da nas podcijeni. Bit će to 90 minuta bez kalkulacija!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 04:24