Srđan Vrančić / CROPIX
MLADA MODRA NADA

Stepenica više Matea Kovačića: 'Spreman sam preuzeti ulogu glavnog igrača'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. veljača 2012. 12:32

U godinu dana klinac je malo odrastao. Lani u Turskoj bio je plašljiv dečko, na početku jedne velike karijere, momak koji na leđima nosi Dinamovu budućnost. 'Pustite maloga’, govorio je tada Vaha, ne želeći mu stavljati prevelike utege. Godinu kasnije priča je drukčija, sad se od Kovačića očekuje da on 'potegne’, da on bude taj koji će nositi Dinamo.

- Ovo su mi treće pripreme s Dinamom, kad se vratim unatrag, sjetim se kako sam lani bio uzbuđen. A sad je kao da sam sa svojim juniorima i kadetima, sve je normalno. Samo moram tako nastaviti.

U međuvremenu je igrao Ligu prvaka, znamo kako je sve, zapravo, tužno završilo. Osobno, kako se Matea dojmila Liga prvaka, može li se već sad nositi s najboljim igačima svijeta?

- Prvo, bila je teška skupina, ali trebali smo izvući više protiv Ajaxa i u toj zadnjoj utakmici protiv Lyona. Nadam se da ćemo idući put biti pametniji. A što se mene tiče... Na nekim se utakmicama vidjelo da se mogu nositi s velikanima, na drugima da sam još premlad, preslab, prezelen. Ali neću ja suditi o sebi, to prepuštam drugima.

Dobro, ajmo sad u glavu! Je li 'mali’ Mateo spreman postati nova Dinamova 'desetka’, vođa momčadi, glavni igrač?

- 'Desetka’? Ne gledam to kroz broj, ali znam što mislite. Spreman sam, potpuno spreman na sve zahtjeve koje trener stavi pred mene. Sad, hoću li ja to biti, to ne znam. Na treneru je da odredi tko će biti glavni igrač, na meni je da se nametnem. Dat ću sve od sebe da budem bitan faktor ove momčadi. Počelo je dobro, igram kod novog trenera na poziciji zadnjeg veznog ili prednjeg veznog, drago mi je da me tu forsira. Volim igrati u sredini, više nego na stranama, to je zasad sve stvarno super. A što će biti...

Pričalo se da je zamalo otišao ove zime, Englezi su ga htjeli?

- Iskreno, prijelazni rok nisam ni pratio. Dosta često sve to zna ne biti istina, ja sam odmah znao da ću tu ostati i spreman sam biti ovdje koliko me god Dinamo treba.

Ne zamara se novcem i 'napastima modernog svijeta’?

- Nisam uopće opsjednut novcem i milijunima. Meni je najbitnije da postanem čovjek, nogometaš, da stvorim obitelj. Pogotovo nakon teškog loma noge. Tada sam shvatio da je nogomet jako bitan, ali nije najbitniji u životu! Meni je najvažnije da igram, svejedno gdje!

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:30