Bertrand Layec i Marijan Kustić

 HNS
OBJAVIO HNS

Stigao je novi šef sudaca, htjeli su ga i Grci, ali on je izabrao Hrvatsku: ‘Iznimno cijenim vaš nogomet‘

‘Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu na ukazanom povjerenju, vjerujem da ću opravdati očekivanja‘
Piše: SNObjavljeno: 24. srpanj 2024. 12:40

HNS je formalizirao ono što smo nedavno i doznali, imenovao je Francuza Bertranda Layeca vodećom osobom za suđenje u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. Layec će objediniti funkcije predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a i povjerenika za delegiranje sudaca SuperSport HNL-a.

Layec je punih šest godina bio vodeća osoba za suce u Francuskoj, radio je i u Belgiji, a prošlu godinu na Cipru. Francuza su ovog ljeta pokušali dovesti i Grci, ali on je izabrao Hrvatsku.

"Svaki naš potez ide u smjeru povratka povjerenja u suđenje te kontinuiranog razvoja naših sudaca. Nakon što se uvođenje stranih sudaca u drugom dijelu protekle sezone pokazalo ispravnim, ove sezone smo se, kako sam već ranije najavljivao, odlučili za novi korak te smo imenovali gospodina Bertranda Layeca prvim čovjekom za suđenje u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. Svima nam je u interesu da hrvatsko suđenje podignemo na višu razinu, a vjerujem da će gospodin Layec svojim autoritetom, golemim iskustvom i stručnošću odgovoriti tom izazovu. Ovom se prilikom zahvaljujem i krovnoj europskoj organizaciji Uefi na razumijevanju i suradnji proteklih mjeseci na temu suđenja, a plod te suradnje je i Layecova inauguracija. Ima puno povjerenje i potpuno odriješene ruke te njemu i sucima želimo uspješnu sezonu", rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

I Bertrand Layec dao je izjavu za službenu stranicu HNS-a.

"Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu na ukazanom povjerenju, vjerujem da ću opravdati očekivanja predsjednika Marijana Kustića i njegovih suradnika i doprinijeti poboljšanju kvalitete suđenja u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa. Iznimno cijenim hrvatski nogomet, nastojat ću iskoristiti dosadašnje iskustvo te svojim radom biti primjer sucima i ustrajati na njihovom napretku, na zadovoljstvo svih sudionika u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. kolovoz 2024 13:05