AP
NALJUTILI SAPUNARA

Stigao odgovor: 'Užas, Barca nam za dva milijuna eura ne jamči ni sastav!'

Barca smatraju da to nije upitno jer će, koji god sastav istrčao, to biti prvotimci. To je u redu, ali više bi nam značilo da dođe Messi, pa i da ne dođe šest igrača iz prve postave
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. veljača 2011. 13:44

Nakon što je klub s Poljuda zbog europskih kvalifikacija u korenspondenciji sa slavnim klubom zatražio promjenu datuma gostovanja u gradu pod Marjanom kojeg je Barcelona na svojim službenim stranicama najavila za 25. srpnja , kao i razgovor o smanjivanju cijene od dva milijuna eura za dolazak Barce na prijateljski susret bez prve zvijezde Lionela Messija, iz Španjolske je stigao odgovor, ali ne onakav kakav su u Splitu priželjkivali. Iz Barcelone su izvijestili Splićane kako su datum i cijena gostovanja već ranije dogovoreni.

- Barcelona je poslala odgovor, no nije napravljena korekcija datuma. Pogoršani su uvjeti što se tiče realizacije ugovora. U financijskom smislu u nekim stavkama uvjeti su čak i puno teži nego što su bili - rekao je Petroslav Sapunar, predsjednik Nadzornog odbora Hajduka i prvi čovjek Organizacijskog odbora za proslavu stogodišnjice klupskog rođendana.

Sapunar je pritom nije otkrivao detalje razgovora sa Španjolcima, no jasno je da je vrlo upitno i u kakvom bi sastavu Barcelona istrčala u Split.

Otprije je jasno da ako se radi o 25. srpnju na Poljud ne bi istrčao Argentinac Messi, kao ni Brazilac Dani Alves jer je u to vrijeme Copa America (finale završava dan ranije) kojem su upravo “gaučosi” domaćini.

- Ne garantiraju nam ni sastav, dapače. Smatraju da to nije upitno jer će, koji god sastav istrčao, to biti Barcelonini prvotimci. Slažemo se, ne može se reći da Barcelona nema sedam-osam vrhunskih zvijezda, ali više bi nam značilo da dođe Messi, pa da čak i ne dođu šestorica-sedmorica igrača iz prve postave - pojasnio je Sapunar.

Za cijenu od dva milijuna eura Splićani razmuljivo žele najbolje, no zasad najzvučniji dio proslave Hajdukova jubileja opasno visi što je zabrinjavajuće, a kompromisa nema na vidiku.

Već se mora sve ozbiljnije razmišljati i o potencijalnim rezervnim opcijama iz kruga europskih velikana, kao što je već ranije spominjala Benfica. Međutim, prva opcija i dalje je Barcelona s kojom se pregovori nastavljaju.

- Da bi se postigao dogovor obje strane moraju biti zadovoljne, a sada to nije slučaj. Uputit ćemo im uvjete koje mi možemo prihvatiti, pa ćemo vidjeti što dalje. Još imamo neko vrijeme tijekom kojeg možemo razgovarati s Barcelonom - rekao je Sapunar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 12:01