BOMBA S OTOKA

Stigla je i potvrda! Za Gvardiola nudi čak 20 milijuna eura i želi od njega napraviti svjetskog igrača!

Leeds i Dinamo pred velikim poslom! Ova ponuda nikako se ne može odbiti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. kolovoz 2020. 23:25

Marcelo Bielsa želi dovesti Joška Gvardiola u Leeds! Ta vijest u ponedjeljak je potvrđena iz pouzdanih maksimirskih izvora. Cifra koju bi Dinamo mogao inkasirati na prodaji mladog iznimno talentiranog nogometaša iznosi 20 milijuna eura. Priča je krenula onog trenutka kad se Leeds plasirao u Premiership.

Vrlo brzo se odvijala, tako da bi posao uskoro mogao biti završen. Kako kažu naši izvori, praktički se radi samo o detaljima. Isti maksimirski izvor nam je pak kazao da će Gvardiol sigurno biti u konkurenciji za utakmicu s Ferenvcarosom u Budimpešti, a nakon nje bi mogao spakirati stvari i krenuti na Otok.

Plasmanom u Premiership Leeds je osigurao dovoljna financijska sredstva za dovođenje pojačanja, a Bielsa, argentinski stručnjak koji nosi nadimak El Loco (Luđak), poznat po svojim specifičnim metodama rada, drži da bi bez obzira na mladost Joška Gvardiola on bio pravo rješenje za Leeds. Možda na prvi pogled izgleda neobično da 18-godišnjaka vidi kao pojačanje za svoju momčad, možda je neobično da bi za neiskusnog stopera iz Hrvatske ponudio 20 milijuna eura, ali Bielsa je uvijek bio posebna sorta. Drži da od Gvardiola može napraviti stopera svjetske klase, zbog toga je i savjetovao klupsku upravu da pokuca na maksimirska rata.

Očito Bielsa ima dobro mišljenje o hrvatskim nogometašima, jer je prije nekog vremena u momčad želio dovesti i hrvatskog reprezentativca, lijevog bočnog Bornu Barišića. Leeds je za Barišića ponudio Rangersu 9 milijuna eura, ali je škotski klub tu ponudu odbio.

Rizespor i Dilaver

Nakon dovođenja Kocha i Rodriga, Bielsa je udicu bacio i prema Gvardiolu. Inače, Robin Koch (24) je također stoper, koji je u Leeds stigao iz Freiburga, a plaćen je 13 milijuna eura. Napadač Rodrigo Moreno je pak stigao iz Valencije, a Leeds je na ime odštete oskrcao 35 milijuna eura.

Dakle, vidljivo jest da financije nisu problem, tako da onda i ta cifra od 20 milijuna eura za Gvardiola u konačnici i nije tako iznenađujuća kako se na prvi pogled čini. Upravo zbog toga se Dinamo nije niti osvrnuo na zanimanje Lillea i tih 10 milijuna eura s kojima se baratalo, maksimirski klub već je imao spremljenu duplo veću ponudu.

Podosta izvjesni odlazak Gvardiola, a mogući i Dilavera u Rizespor (Turci nude milijun eura), definitivno znači da će plavi klub krenuti u potragu za novim stoperom, ali kako kažu u Maksimiru, ‘stoperom teškašem’.

Modri u Budimpeštu opet bez Theophilea, opcija i Majstorović?

Iako obojica imaju ponude za odlazak iz Maksimira, trenutno je teško zamisliti da i jedan i drugi odlaze i ostavljaju Dinamovu obranu ‘raskomadanu’. O Emiru Dilaveru i Jošku Gvardiolu govorimo. Jer, baš bi njih dvojica trebala tvoriti stoperski par u toj utakmici, s obzirom da zbog crvenog kartona iz Cluja nema Kevina Theophile-Catherinea. A Joško Gvardiol koji bi mogao ovog ljeta otići iz Dinama, ali ipak ne prije Budimpešte, nije protiv Osijeka igrao zbog ozljede stopala. Ne bi trebalo biti ništa preozbiljno, Joško će ovaj tjedan laganije trenirati, postupno se vraćati u pravi ritam i do Budimpešte biti potpuno fit.
No, postoji još jedna opcija, o kojoj se šuška. Naime, pojavila se informacija kako u Maksimiru razmišljaju dovesti Antu Majstorovića iz Osijeka, stopera kojemu je Livaković u nedjelju obranio kazneni udarac. Bio je već u Dinamu, nije nikad odigrao ni minute, u Osijeku se profilirao pa se, eto, pojavljuje kao mogući povratnik. Koliko je realno, vidjet ćemo ako netko ode... (tn)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. travanj 2024 06:42