Screenshot: Facebook
PROBLEMI S NAVIJAČIMA

STIGLA NOVA TEŠKA KAZNA ZA HAJDUK, ALI OVOGA PUTA NE IZ EUROPE Zatvara se cijela jedna tribina na Poljudu, odmah stigao i odgovor iz kluba!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. travanj 2018. 12:50

Hajduk je kažnjen sa 65.000 kuna i prvom idućom utakmicom (protiv Cibalije u srijedu 18. travnja) bez otvorenog sjevernog dijela gledališta.

Tako je odlučio disciplinski sudac Alan Klakočer, a razlog je prekomjerna uporaba pirotehnike, te rasistički povici (od 14. do 16. minute) na utakmici Hajduka s Rijekom.

U Hajduku su odmah reagirali i odlučili da će pretplatnici sa sjevera moći ući na istočnu tribinu. Ujedno, cijenu ulaznice za ostale tribine na toj utakmici spustili su na samo 10 kuna.

Okrenuta zastava ima značenje

Kao što smo i pretpostavili, nije bilo slučajno. Naopako okrenuta zastava HNS-a na poljudskoj utakmici Hajduka i Lokomotive nije greškom bila tako postavljena.

- Okrenuta zastava ima svoje značenje - poruka je službenog Hajduka.

Usto, delegat Jure Zečević u zapisnik utakmice zabilježio je sljedeće:

“U 7. minuti, kad je vjetar malo počeo puhati, uvidio sam da je zastava HNS-a na jarbolu naopako postavljena, upozorio sam rukovoditelja osiguranja, gosp. Antu Zebića, rekao da se zastava pravilno postavi, ali to nije učinjeno do kraja utakmice”, napisao je Zečević.

Hajduk nije nazočio Skupštini HNS-a prošlog petka, a dan kasnije naopako okrenutom zastavom krovne nogometne organizacije u prvenstvenoj utakmici nastavljen je svojevrsni prosvjed splitskog kluba. Kako će na sve reagirati disciplinski sudac Prve HNL-a, ostaje vidjeti, iako je jasno da u pravilniku nema sankcije za okrenutu zastavu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 23:40