Emir Dilaver drugi s desna
 RONALD GORSIC/CROPIX
NOVA PRODAJA

Stigla službena ponuda za jednog od najvažnijih igrača iz Bjeličine ere, odvodi ga hrvatski trener!

U Maksimiru nisu oduševljeni visinom odštete, ali do transfera će vjerojatno ipak doći...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. kolovoz 2020. 18:27

U Maksimir je jučer sletjela ponuda za Emira Dilavera! Ponuda je stigla iz Turske, iz Rizespora koji trenira naš Stjepan Tomas, te za kojeg igra hrvatski reprezentativac Dario Melnjak. Po našim izvorima, novac koji nudi turski prvoligaš nije onaj zbog kojeg bi se trebalo pasti u trans, jer radi se ‘samo’ o milijun eura na ime odštete.

Međutim, s druge strane, s obzirom da Dilaver ima godišnja primanja od 550 tisuća eura, a ugovor mu ima rok trajanja do 15. lipnja 2022. godine, Dinamo bi njegovim odlaskom uštedio skoro tu cifru koju bi dobio za odštetu.

Kako će postupiti u Maksimiru? To jučer nismo uspjeli saznati, obavit će se razgovor s Dilaverom. Jer isto tako se obavio i razgovor s Damianom Kadziorom, koji je također, s obzirom na ono što je pokazao u plavom dresu i statistiku, otišao za relativno skromnu cifru od oko 2 milijuna eura u Eibar. Međutim, u razgovoru s Poljakom, u plavom domu su shvatili da on žarko želi u Španjolsku, te su na kraju pristali na cifru na koji ZG-klub obično ne pristaje. Hoće li tako biti i s Dilaverom? Vidjet ćemo, ali nekako smo skloni vjerovati da će to tog transfera doći.

Dilaver je jedan od prvih igrača koje je u Dinamo doveo bivši trener Nenad Bjelica. Modri su ga platili manju cifru nego za koju bi ga sad mogli prodati, njegov transfer iz Lecha bio je vrijedan 800 tisuća eura. O odlasku Dilavera nagađalo se još krajem prošle sezone, ali nisu stizale ponude za plavog stopera. Ovo je prva službena, a ako Dinamo i Dilaver nađu zajednički interes u njoj, on odlazi iz Maksimira.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 09:51