Tom Dubravec / CROPIX CROPIX
SPLITSKI KLUB DOBIO DOZVOLU

STIGLA VELIKA VIJEST, HAJDUK KREĆE S GRUPNIM TRENINZIMA Već u petak na Poljudu sasvim novi režim, evo kako je sve zamišljeno!

Piše: Frane VulasObjavljeno: 23. travanj 2020. 15:09

Hajduk sutra starta s grupnim treninzima. Klubu s Poljuda stiglo je zeleno svjetlo za treninge u skupinama od po četiri nogometaša, javlja Slobodna Dalmacija. "Bijeli" su prije desetak dana, u ponedjeljak 13. travnja započeli s individualnim treninzima.

Od tada su nogometaši trenirali svatko za sebe, istovremeno jedan igrač na glavnom te jedan na pomoćnom travnjaku uz pratnju po jednog trenera i poštivanje svih preporuka o socijalnoj distanci.

Od sutra ujutro će nogometaši Hajduka pak trenirati u skupinama po četvorica, pod paskom trenera. Stiglo je klubu dopuštenje lokalnog Stožera civilne zaštite da se krene s treninzima u takvim manjim skupinama.

U četveročlanim grupama će se cijela momčad izmjenjivati na Poljudu tijekom dana. Naravno, i dalje će se u klubu maksimalno pridržavati svih preporuka u borbi za suzbijanje zaraze koronavirusom. Očekuje se kako će igrači trenirati uvijek u istim skupinama od četiri igrača, također kao jednoj od mjera predostrožnosti za subijanje zaraze.

Ovo je novi bitan korak u postupnom vraćanju u potpuni trenažni program, a onda u dogledno vrijeme i za potpuni povratak nogometu, za nastavak naprasno prekinute sezone kojem se svi nadaju. Takav korak već su ranije napravili klubovi njemačke Bundeslige za koju se od renomiranih liga prvu očekuje da će nastaviti prvenstvo, po projekcijama već 9. svibnja.

Posljednji susreti HNL-a odigrani su još 9. ožujka. Nastavak sezone, naravno bez publike, prema aktualnim planovima mogao bi se dogoditi 30. svibnja. HNS je imao tri moguće opcije za nastavak sezone, 16. svibnja, 30. svibnja i 13. lipnja. Prva opcija je prošlog tjedna proglašena neizvedivom, sada se pokušava uloviti ovaj drugi vlak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:17