Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
MODRI MERCATO

STIGLI TALIJANI S BOGATOM PONUDOM Ovo nitko nije očekivao: Još jedan veliki Dinamov talent napušta Maksimir i to za sedam milijuna eura?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. svibanj 2017. 13:18

Stigla je jučer iz Italije vijest koja najavljuje Dinamov ljetni transfer, možda i neočekivan. Naime, Sampdoria je jako zapela za Bornu Sosu i spremna ga je odmah dovesti u Genovu. Dakle, prije nekoliko tjedana objavljeno je kako je talijanski klub ponudio Modrima četiri milijuna eura, ali su u Maksimiru rekli da je to premalo za talentiranog lijevog beka te da ispod sedam milijuna u ovom trenutku ne ide nikamo.

No, Sampdoria Sosu očito jako želi, Talijani su već pustili signal da su Dinamu spremni platiti sedam milijuna eura! Ne znamo modalitete, hoće li na tu svotu dodati još i postotak od idućeg transfera i neke bonuse, ali i tih sedam milijuna Dinamo će teško moći odbiti.

Zagreb, 110317.
Stadion Maksimir.
MAXtv Prva Liga, 1.HNL, 24.kolo, utakmica seniora GNK Dinamo - RNK Split.
Na fotografiji:  Borna Sosa, Domagoj Boljat.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Istina, Sosa je talentiran, igra na poziciji koja je deficitarna u čitavom svijetu, a programiran je da od ljeta bude jedan od vođa tog mladog Dinama, jer ideja je da transfer ostvari Josip Pivarić pa nije isključeno da bi za godinu-dvije vrijedio i više. Međutim, tržište očito ne razmišlja na taj način i kvari planove Modrima, Sampdoria želi Sosu, povećava ponudu i kad razgovori stignu u tu fazu, onda je - sve moguće.

Jasno, kad se priča se o odlasku mladih igrača, uvijek se vade primjeri onih koji su otišli (pre)rano, kako se muče ili su se mučili dok nisu konačno uhvatili zrak. Jedvaj, Brekalo, Halilović... prolaze trnovit put u jakim ligama, a dobar primjer je Šime Vrsaljko, koji je iz Dinama otišao u Genou, potom u Sassuolo, tek onda je došao do elite i madridskog Atletica, iako je u modrom dresu odigrao više od 100 utakmica. Sosu sigurno, ode li već ovog ljeta, neće čekati lagan put, ali ako Sampdoria nudi toliki novac, valjda bi klub imao i strpljenja dok se prilagodi na zahtjeve Serije A.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 04:37