Vladimir Dugandžić/CROPIX
UMJESTO RAKETE I MODRIĆA

Štimac HNL-ovcima 'ukrao' Caktaša i Andrijaševića: 'Svejedno je za koga igraju!'

Jako mi je drago što Perišić iskazuje jasnu namjeru za promjenom sredine. Uvjeren sam kako će već u skorom zimskom prijelaznom roku naći jak klub - kaže izbornik
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 13. studeni 2012. 18:35

'Prljave igre' počele su i prije prvog sučevog zvižduka. Igor Štimac Modriću je dozvolio da ostane u Realu, a Rakitiću da ostane u Sevilli pa onda Scoriji, Ferenčini i Mrmiću "ukrao" Miju Caktaša i Franka Andrijaševića.

- Zapravo je svejedno igraju li za reprezentaciju ili selekciju MAXtv Prve HNL jer najbitnije je da se iskažu pozitivom, ali poziv u A selekciju Andrijaševiću i Caktašu sigurno je dodatno priznanje - pričao je Štimac na Kantridi.

- Igraju na istim pozicijama kao Modrić i Rakitić, a obojica su zaslužili poziv kontinuirano dobrim igrama u klubu. Sastav neću diktirati jer ću o početnih 11, zajedno sa svojim suradnicima, odlučiti nakon treninga i večere.

Startnu postavu nije diktirao ni Scoria:

- Ostali smo ne samo bez Caktaša i Andrijaševića nego i bez Kneževića koji ima problema s tetivom. Igra se protiv hrvatske reprezentacije i motiv je izniman. Želimo biti kompetitivni, nakana je odigrati jednu istinski natjecateljsku utakmicu - rekao je Scoria kojem ovo neće biti prvo trenersko nadmetanje sa Štimcem. Prije sedam godina Scoria je vodio Rijeku, Štimac Hajduka. Završilo je 'podjelom plijena'... Kvarneru Kup, Dalmaciji naslov.

- Večeras ćemo imati prigodu vidjeti sve najbolje s čime hrvatski nogomet raspolaže - govorio je Štimac.

Pričalo se, naravno, i mimo večerašnje ogledne utakmice od koje HNS kani stvoriti tradiciju prvoligaško-reprezentativnih sučeljavanja.

- Jako mi je drago što Perišić iskazuje jasnu namjeru za promjenom sredine. Uvjeren sam kako će već u skorom zimskom prijelaznom roku naći jak klub, dostojan njegovih kvaliteta tj. klub u kojem će imati "pune noge", odigrati puno utakmica - pričao je izbornik A selekcije.

- Jednako tako raduje činjenica da je Eduardo i igrao i poentirao za Šahtar. Treba nam Dudu, kao finalizator, kao jedna od naših dijamantnih igala zajedno s Mandžukićem, Jelavićem i ostalima iz reprezentativnog napada.

SELEKCIJA PRVE HNL:

vratari - Ivan Kelava (Dinamo), Goran Blažević (Hajduk)

braniči - Šime Vrsaljko, Josip Pivarić (oba Dinamo), Mateo Pavlović (Zagreb), Hrvoje Milić (Istra 1961), Marko Lešković (Osijek), Elvis Kokalović (Slaven Belupo)

vezni igrači - Arijan Ademi, Marcelo Brozović (oba Dinamo), Damir Kreilach (Rijeka), Dinko Trebotić (Lokomotiva), Dario Župarić (Cibalia), Dejan Glavica (Slaven Belupo)

napadači - Duje Čop, Ante Rukavina (oba Dinamo), Ante Rebić (Split), Andrej Kramarić (Lokomotiva), Ante Budimir (Inter Zaprešić)

REPREZENTACIJA HRVATSKE:

vratari - Subašić (Monaco), Krešić (Lokomotiv Moskva),

braniči - Bartulović (Kryvbas), Vida (Dinamo Zagreb), Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Schildenfeld (Dinamo Moskva), Lovren (Lyon), Maloča (Hajduk), Ivan Runje (Nordsjealland),

vezni igrači - Badelj (HSV), Kovačić (Dinamo Zagreb), Radošević (Hajduk), Sammir (Dinamo), Perišić (Borussia Dortmund), Kranjčar (Dinamo Kijev), Caktaš, Andrijašević (oba Hajduk),

napadači - Mandžukić (Bayern), Eduardo (Šahtar), Jelavić (Everton), Livaja (Inter Milano)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 04:49