ZADAR U MAKSIMIRU

Štimac poručio Modrima: 'Svi će se morati silno pomučiti protiv nas, pa i Dinamo!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. veljača 2015. 17:02

Zadar se ne može pohvaliti osobitim rezultatima na Maksimiru kontra Dinama, međutim, njihov trener Igor Štimac ima pozitivan omjer, novinari su ga podsjetili na vrijeme provedeno u Kranjčevićevoj na klupi Zagreba.

- Jest, imali smo u jednoj utakmici pobjedu minimalnim rezultatom, još smo pola sata igrali s igračem manje, kasnije je Maksimiru završilo 1:1. Ali, to je sve jedna daleka prošlost, okrenimo se onome što slijedi, jer nas čeka jedna izuzetno teška utakmica protiv kluba koji je silno dominantan ne samo ove sezone nego u prethodnih deset godina. Idemo tražiti svoju šansu i vjerujem kako možemo do uspjeha - mirnim se glasom upustio Štimac u najavu dvoboja s "Modrima".

Zagrijavanje za meč u kojem nemaju što izgubiti, Zadrani su imali u Međugorju, svetištu koje je čini se postalo baza za Štimčevu momčad.

- Imali smo tri lijepa dana, sunčano vrijeme i solidne terene za trening na kojima smo radili na taktici i osvježenju momčadi. Recept za Dinamo? Tražili smo ga upravo u Međugorju i ukoliko se budemo držali zadataka postavljenih pred pojedince i momčad, budemo li disciplinirani, nadam se da ćemo moći biti zadovoljni na kraju - dolijeva Štimac optimizam uoči jednog od najtežih gostovanja.

Slika koju trener Zadra odašilje prema vani, doista nudi mir koji je prijeko potreban pred ovakve dvoboje.

- Ono što je važno kazati jest to da straha nemam pred nikim, ali imam poštovanja. Respektiramo Dinamo, ali želim kazati, odnosno ponoviti ono što sam istaknuo kod mojeg dolaska u klub, da smo u stanju napraviti probleme svima i da nitko neće tako lako preko Zadra - veli Štimac kojeg veseli činjenica što je uspio posložiti momčad tako da na svim pozicijama ima maksimalno spremne igrače.

Istina, na određene probleme žalio se Drago Gabrić koji je protiv Osijeka izašao ranije nego je planirao, te Tonći Mujan koji je preskočio otvaranje sezone u Stanovima. Obojica su iskazali želju da se okušaju protiv Dinama.

- Jesu, ali sam skloniji razmišljanju da u boj idu oni sto posto spremni i nikoga nikad pa ni ovoga puta neću izložiti pritisku i da riskira svoje zdravlje. Imamo dovoljno spremnih igrača, jedino nedostaje Domagoj Pušić koji odrađuje kaznu zbog kartona. Dinamova opasnost? Najjači su u napadačkom dijelu, ali i tu ovisi tko će na kojoj strani igrati, recimo, Fernandez ili Pjaca, Soudani ili Ćorić, uostalom imaju maksimalan broj vrhunskih igrača, koji će se morati silno pomočiti da dođu do pobjede. Idemo uživati u nogometu, sigurno nas očekuje i dobar travnjak, neka se momci pokažu - zaključio je Igor.

U želji da loptu nakratko izbacimo izvan travnjaka, Štimcu je skrenuta pozornost na njegov odnos sa Zdravkom Mamićem gazdom Dinama. Neki bi rekli i hrvatskoga nogometa....

- Onoga trenutka kad se u kvalifikacijskom ciklusu trebalo jedno, onda smo sve naše nesporazume i razmimoilaženja stavili sa strane u interesu hrvatskoga nogometa. Svjesno smo ušli u jednu priču koja nam je bila potrebna! To što se mnogima takav pristup nije svidio to je bio i ostao njihov problem, nije naš. A ono što BBB-i i Torcida imaju reakcije protiv nekoga to je za iste normalno, a nije naše zajedništvo u korist hrvatskoga nogometa. Ja to zovem licemjerje - jasan je Štimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 15:39