Damir Krajač/CROPIX
IZBORNIK TRAŽI POBJEDU

Štimac poručio: 'Nama nitko neće reći da je Srbija bolja od nas, naš cilj je Brazil'

Piše: HinaObjavljeno: 21. ožujak 2013. 12:28

Na posljednjoj konferenciji za novinare uoči kvalifikacijske utakmice za odlazak na SP 2014. u Brazilu između Hrvatske i Srbije, koja se sutra u 18,00 sati igra na stadionu u Maksimiru, izbornik Igor Štimac bio je pun optimizma.

- Nema u ovoj sali nikoga tko će reći da je Srbija bolja od Hrvatske. Konačno, to i rezultat pokazuje i mi ne bježimo od uloge favorita, ali to ništa ne znači jer se igra 90 minuta u kojima mi tek moramo zaslužiti pobjedu - kazao je Štimac, čije dobro raspoloženje nije poremetio ni kratkotrajni nestanak struje u Press loži maksimirskog stadiona.

Naš izbornik rekao je da uoči sutrašnjeg susreta ne vidi nikakve tenzije među svojim igračima.

- Vi spominjete nekakve tenzije, ali ja to ne osjećam među igračima koji na našu sreću utakmice pred punim stadionima igraju svaki tjedan. Možda tenzije postoje među navijačima koji će popuniti stadion na Maksimiru i Marakani, ako tamo budemo igrali, a puni stadioni, kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji, nisu nešto što se viđa često - rekao je Štimac, koji je napomenuo da će se na svakom dijelu terena voditi dvoboji koji mogu odlučiti utakmicu.

- Utakmice se danas dobijaju igrom preko bokova jer je sredina previše gusta, ali mi, zahvaljujući sjajnim igračima koje imamo, možemo riješiti utakmicu i kroz sredinu. Znamo sve i o protivničkim igračima, posebno napadaču Đuričiću koji je skrenuo pozornost na sebe, kao i o dva brza krila Tošiću i Tadiću koji su posebno opasni u kontrama ako im ostavite prostor. Znamo sve njihove kvalitete, ali unatoč tome naša je obveza da od prvog sučevog zvižduka krenemo ofenzivno. Ne smijem tražiti izgovore ni na travnjaku ni u kiši ili snijegu, ako ga bude, jer za nas u ovoj utakmici naprosto nema alibija - zaključio je Štimac, uz napomenu da će pametnim pristupom lomiti protivnika dok ne padnu golovi.

Štimac je najavio i pozvao sve gledatelje da danas u 17,00 sati dođu na na posljednji trening reprezentacije u Veslačkoj ulici na Zagrebellu, da svi vide što reprezentacija radi, jer, kako je rekao, on je protiv zatvaranja treninga pa su i u Osijeku su imali sve treninge otvorene za javnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 00:25