TOMISLAV KRISTO/CROPIX
IZJAVE TRENERA

Stipić: Sjajno, predivno, kao mala bajka!; Bjelica: Nisam nezadovoljan obranom, nego igrom u napadu!

Puno promašujemo? Valjda moramo s momcima negdje popiti pivo, tvrdi osebujni trener Slavena
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. travanj 2021. 18:29

Nenad Bjelica izgubio je u Koprivnici dva važna boda, njegova momčad nije uspjela nastaviti pobjednički niz. Evo kako je Osijekov trener prokomentirao susret na Apašu.

- Mislim da je rezultat realan, da bi bilo nezasluženo da je bilo tko pobijedio. I oni su imali svoje dobre šanse, isto tako i mi, koje smo promašili. Ali, dobro, to je nogomet. Ekipa je na neki način pokazala moral jer se dvaput vraćala u život, izjednačila rezultat, iako ne mogu biti sto posto zadovoljan s time kako smo ušli u utakmicu. Bili smo dosta daleko od protivnika, dosta kasnili u duelima, i onda dođe do razlike u rezultatu - rekao je Bjelica.

Osijekova je obrana inače čvrsta i pouzdana, no u Koprivnici baš i nije bila takva. Pogotovo je naivno ispala kod drugog gola domaćih.

- Događa se. Stalno hvalim našu obranu i ona u velikoj većini utakmica igra perfektno. Da se ne griješi, onda ne bismo nikad ni primili gol. Generalno nisam nezadovoljan obranom, ali mislim da smo u napadu mogli napraviti više, odigrati puno bolje i pametnije. Dosta smo u nastavku pokušavali kroz sredinu, a očekivao sam da puno više lopta ide na bok i da onda iz centaršuteva probamo ugroziti protivnika. Tako je kako je. Jedan bod više, pripremamo se sad za ono što nas čeka sljedeći petak.

Još je osam kola do kraja prvenstva, i sve je još moguće. Kako Bjelica gleda na rasplet?

- Svaka utakmica je na nož. Svi za nešto igraju, Belupo se bori za opstanak, Gorica, Rijeka i Hajduk za treće i četvrto mjesto, mi i Dinamo za vrh. Pet klubova se bori da ne ispadne iz lige, bit će zanimljivo, neće baš biti puno lakih utakmica. Mislim da niti jedna neće biti laka - zaključio je strateg Osijeka.

Tomislav Stipić opet je bio blizu velikog “skalpa”, no nije upisao prvu pobjedu protiv Osijeka iako je po prikazanom njegova momčad bila bliža osvajanju punog plijena.

- Na jednoj strani uvijek imate igru, na drugoj rezultat. Utakmica je bila sjajna, predivna, kao mala bajka. Četiri gola, visok intenzitet, puno stresa. Naša momčad stvorila je puno prilika i stvarno sam sretan. Odigrati ovako dominantno protiv Osijeka, koji se morao namučiti za ovo što je dobio, moji momci za to zaslužuju komplimente. Lijep je osjećaj biti šesti - kazao je Stipić.

Osijekovi su napadači zaustavljeni, ali su Farmaceuti opet propustili dosta prilika.

- Neutraliziramo mi to već tjednima i mjesecima, u svakoj utakmici gradimo, stvaramo i dosta prilika, ali nas nekako neće ta realizacija. Valjda moramo otići negdje zajedno i popiti koju pivu s momcima...

I dalje je Slaven bez pobjede od 29. siječnja, ali vrijedno skuplja bod po bod i polako se odmiče od opasne zone.

- Mi smo u zadnjih sedam utakmica šest puta ostali neporaženi. Da smo iskoristili prilike koje smo imali, sada bismo možda bili negdje gdje jednog dana želimo biti - poručio je Stipić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 08:51