Ronald Goršić/CROPIX
PERSONA NON GRATA

Stiže 'poljudski neprijatelj broj 1': Marić sudi splitski derbi, Bijeli to smatraju provokacijom

Nevoljen je on u taboru Bijelih, sjećaju se njegovih propusta na njihovu štetu, najeklatantniji i najsvježiji primjer je prva utakmica finala Kupa protiv Dinama iz 2009.
Piše: Mario VelićObjavljeno: 25. kolovoz 2011. 17:34

Hajduku je utakmica protiv Splita geografski gledano gostovanje samo utoliko što se igra na nekoliko stotina metara udaljenom Parku Mladeži, a ne na Poljudu. Za vjerovati je da će Bijeli imati podršku navijača, no ne i popust od strane domaćih. Može se kazati da su na 'ratnoj nozi’ Hajduk i Split, nisu zakopali sjekire još od dvoboja oko dovođenja Križanca, udaljila ih je i činjenica da u pohodu na Hrvatski nogometni savez Crveni nisu podržali Igora Štimca.

Prošle sezone Split je Hajduku na Parku Mladeži u šestom kolu uzeo dva boda, bilo je 1:1 zahvaljujući zgodicima Vukušića i Golubovića. Bilo je to nakon što su Bijeli izborili ulazak u Europsku ligu, slavlje im je malo pomutio Split. Sjećamo se da domaćini nisu na stadion pustili Željka Keruma, i to je shvaćeno kao vrsta provokacije.

Bijeli u nedjelju idu na pobjedu. Nije to upitno, Balakov želi četvrti uspjeh u nizu, tri boda protiv Splita kao dodatni dokaz da je dobro složio momčad, da sve ide na bolje.

U međuvremenu, delegiranje suca Bruna Marića na Poljudu je shvaćeno kao provokacija. Nevoljen je on u taboru Bijelih, sjećaju se njegovih propusta na njihovu štetu, najeklatantniji i najsvježiji primjer je prva utakmica finala Kupa protiv Dinama iz 2009. godine. Tada su Bijeli prvo poluvrijeme završili s dva igrača manje jer je Marić isključio Juricu Buljata i Sinišu Linića, propustio kasnije adekvatno kazniti grube startove domaćih. Nije to zaboravljeno u Hajdukovim salonima, utakmica koja ionako nosi poseban naboj za Hajduk Marićevim delegiranjem dobila je još jednu dimenziju.

Ne žele u Hajduku javno govoriti o sucu, ali dok su notesi zatvoreni kazat će da strahuju za Srđana Andrića. Veznjak koji u posljednje vrijeme zlata vrijedi u obrani ima dva žuta kartona. Ako bi trećeg zaradio protiv Splita, značilo bi to da propušta vječni derbi s Dinamom na Poljudu. Nadaju se Bijeli da neće sada Marić opet ispasti 'Dinamov vojnik’ i oslabiti ih za bitnog igrača, kapetana i lidera, a sve to im je Srđan Andrić. Samo pošteno suđenje priželjkuju u Hajduku, ne očekuju od Marića da u nedjelju zatvara oči, ali niti da vidi ono što nikome drugome nije vidljivo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 14:39