Ivan Šaranić
 RONALD GORSIC/CROPIX
GOLEMI TALENTI

Što će se dogoditi s tri velika Dinamova dragulja: ‘Imaju enorman potencijal, ali slijedi najteži korak‘

‘Mladi igrači svojim pogreškama mogu ti odnijeti 10 bodova. U drugim klubovima. U Dinamu ne!‘
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 20. svibanj 2021. 14:32

Izbacuju u Maksimiru velike nogometne talente - kao na traci. Gvardiol, Majer, Ivanušec, Franjić, Moro, lista bi mogla brojati bezmalo nekoliko desetaka mladih igrača koji su kroz Dinamo stekli ime, lik i ugled i daleko izvan granica Hrvatske.

Trojac novih koji dolazi pripadnik je ekstremno mladih, talentiranih generacija. Jakov-Anton Vasilj (godište '02), Ivan Šaranić i Martin Baturina ('03) njihova su imena. Posljednja dvojica već su dobila priliku protiv Gorice u HNL-u, Vasilj još čeka, ali što s njima u bliskoj budućnosti?

U našem SuperSportske Podcastu ugostili smo Željka Kopića, šefa Dinamove Akademije. Nekoć je radio u Zagrebu, Slaven Belupu i Hajduku i u svim je klubovima bitan faktor njegove igre bila upravo mladost. Bistrović, Jambor, Bogojević, Palaversa... Sve su to mladići koji su pod Kopićem izašli iz inkubatora. No, dakle - ostaviti Vasilja, Šaranića i Baturinu još malo u Dinamovom sustavu (druga momčad, juniori...) ili ih poslati negdje na posudbu, na kaljenje?

- Talent tih navedenih igrača, ali i čitave te plejade je neosporan. Na nama je da vidimo na koji to način pretvoriti u natjecateljsku efikasnost. Moraš biti spreman kao trener, primjerice ja u Slaven Belupu, na to da ako ti igraju Nikola Katić i Saša Jovičić na mjestu stopera s 19-20 godina, da će ti oni odnijeti 10 bodova. To je tako. Moraju napraviti nekakve greške, da bi klubu nešto donijeli. U Dinamu toga nema!

Kopić veli da se u Maksimiru mogu osloniti jedino na sto posto natjecateljski efikasne igrače:

- Gledamo na koji način te mlade igrače s enormnim potencijalom, preko prve ili druge momčadi, ubaciti u seniorski nogomet. Trebamo napraviti taj korak koji je najteži. Šutalo u Istri igra dobro, to je pravi put. Jankoviću se dogodio problem s ozljedom, Julardžija nije puno igrao, ali je odigrao jako dobro. Pokazao je da može. E sad, pitanje je minutaže za našu analizu - rekao je Kopić.

Cijeli SuperSportske Podcast #37 sa Željkom Kopićem pogledajte u nastavku:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 13:41