Maksimir
 Getty Images
Maksimir se raspada

Što će UEFA reći na neupotrebljivi istok? Ako Dinamo izbori plasman u Europu, može biti problema...

Idućeg bi tjedna, saznajemo, trebao stadion pohoditi ekspertni tim koji će obaviti detaljan pregled
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. svibanj 2020. 22:02

Po svemu sudeći Dinamo će imati licencu za nastupe u HNL-u, pa i u Europi, kad to dođe na red. Naravno, za Modre je uvijek najproblematičniji onaj infrastrukturni segment, a premda je maksimirski stadion i ranije, a pogotovo nakon potresa, u jako lošem stanju s istočnom tribinom koja je privremeno neupotrebljiva, moguće je da će Dinamo i iduće sezone biti domaćin na tom stadionu.

Naime, idućeg bi tjedna, saznajemo, trebao stadion pohoditi ekspertni tim koji će obaviti detaljan pregled Maksimira, potom dati i konačan ‘obračun’ stanja.

Tada, recimo, ako se pokaže da je istočna tribina definitivno neupotrebljiva, Dinamo može dobiti licencu za sve ostale tribine osim Istoka pa tu tribinu i ne otvarati dok se ona, ili čitav stadion, konačno ne sanira.
Kako će na sve gledati UEFA ako Dinamo ostvari na jesen plasman u neku od skupina, Lige prvaka ili Europske lige, tek ćemo vidjeti, no niti UEFA možda neće imati ništa protiv da se igra na tri umjesto četiri tribine, ako su ove tri u redu.

No, konačne odluke HNS-a, Grada, stručnjaka vidjet ćemo kad saznamo konkretne i definitivne razmjere derutnosti Maksimira.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:12