Dominik Livaković obranio je jedanaesterac Anti Majstoroviću
 GORAN MEHKEK/CROPIX
KOMENTAR TOME NIČOTE

Što je sve Dinamo priuštio navijačima u samo četiri dana! Ali, život na rubu će se negdje osvetiti...

Što je sve Osijek propustio, kako su se modri izvukli, i opet je najbolji bio Livaković
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. kolovoz 2020. 22:38

Što je sve Dinamo priuštio svojim navijačima u četiri dana!? Dvije pobjede, dva trijumfa, ali je potrošio i dva života. Ono u Cluju bio je triler, ne znamo kojemu bismo žanru pripisali ovu predstavu protiv Osijeka.

Na kraju je to 4:1, uvjerljivih 4:1 za Modre. Ali, dojam je da je Osijek pobijedio sam sebe, imali su Osječani toliko zicera, toliko meč-lopti, mogli su uvjerljivo voditi u Maksimiru. Prvo su si sami zabili pogodak, Silva od leđa Ivušića, onda su imali i kazneni udarac pa pogodili gredu, pa promašili još nekoliko velikih prilika. Pa su skrivili dva kaznena udarca, kod Ademijeva udarca opet je loptu skrenuo Osijekov igrač (Majstorović). Teško je objasniti da je Dinamo zabio četiri gola, pobijedio uvjerljivo, a da je Livaković bio opet najbolji modri pojedinac. Kao i u Cluju, postao je specijalist za penale!

Imao je Dinamo dobrih razdolja u igri nakon 1:0, mogao voditi većom razlikom, na kraju bio sretan što nije primio nekoliko golova, već je zabio za vodstvo. Najbolja Osijekova utakmica u tri kola HNL-a ove sezone, malotko je u domaćoj ligi stvorio u Maksimiru toliko prilika. Ali, što to vrijedi Kuleševiću i momčadi. Dinamo je u HNL-u veliki klub, velika momčad, sve te promašaje znao je kazniti i debelo naplatiti.

Zoran Mamić eskperimentirao je s momčadi i sustavima igre. Prvo s tri stopera, od kojih je jedan bio Ademi, s dva napadača, pa 4-4-2, pa 4-2-3-1 billo je tu dosta promjena, bilo je i dosta pogrešaka, krivih dodavanja, loših procjena u obrani. Ima puno posla Zoran Mamić da vrati momčadi stabilnost i sigurnost, ali zasad Dinamo pobjednički korača na svim frontovima. Naravno da je i do karaktera momčadi i individualne vrijednosti igrača, dobiti dvije ovakve utakmice u četiri dana, to je sigurno plus. Pitanje je samo, ima li Dinamo još sedam života na raspolaganju, da se stalno ovako vozi 'roller coasterom' i svaki put izađe živ s tračnica. Bude li svaki put 'izazivao sudbinu', negdje će naletjeti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 09:14