PAUN PAUNOVIC/CROPIX
Ostao vjeran najavi

Što je u debiju u sastavljanju momčadi ponudio novi Hajdukov trener? Samo jedan igrač bio je novo lice

Primorac je izveo sustav 4-3-1-2 s veznim redom u rombu gdje je Jradi dobio ulogu polušpice
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. studeni 2020. 14:02

Što nam je u sastavljanju momčadi ponudio Boro Primorac na svojoj premijeri? Zanimljivo pitanje s obzirom na to da Primorac nije 26 godina samostalno vodio jednu momčad, a s druge strane skupio je golemo iskustvo radeći s Wengerom više od dva desetljeća u Arsenalu.

Prilikom preuzimanja klupe Bijelih najavio je da će osvježiti momčad s mladima, ali dan uoči susreta je već ublažio svoju retoriku promjena s porukom “igrat će ista momčad”. Gotovo da je ostao vjeran toj najavi, jer na raspolaganju nije imao Caktaša i Diamantakosa pa je ipak morao napraviti određene preinake, ali opći je dojam da se na premijeri, unatoč lošem recentnom rezultatu, ipak oslonio na dosadašnje standardne prvotimce.

Sličan sastav

Primorac je izveo sustav 4-3-1-2 s veznim redom u rombu gdje je Jradi dobio ulogu polušpice, ali polušpice razigravača, a ne povučenog napadača kako inače igra Caktaš. Jradi je imao zadaću playa, igrača koji će loptama “hraniti” napadače Gyurcsa i Jaira koji su dobili uloge klasičnih špica. Nije se Primorac opredijelio za Turčina Umuta, teškog centarfora koji je i ovog puta ostao na klupi.

U veznom redu iza Jradija igrala je trojka Jurić - Nejašmić - Čuić koja se teško nosila s organizacijom igre. Primorčeva ideja bila je primarno povjeriti organizaciju Nejašmiću, koji se duboko povlačio na svoju polovicu odakle je trebao započinjati akcije. Jurić i Čuić s ulogom desnog i lijevog veznog, a u zadnjoj liniji standardni sastav s naznakom da Simić nije ni ušao u zapisnik. Nespreman je ostao na tribini zajedno s ozlijeđenim Diamantakosom.

U konačnici je Primorac izveo vrlo sličan sastav koji je najčešće koristio i njegov prethodnik Vukas, a što se tiče najave s uvođenjem mladih igrača, samo je Čuić ušao kao novo lice.

Teklić i Dolček su počeli na klupi, stoga se u zaključku može kazati da Primorac nije na premijeri, nakon tri treninga s prvom momčadi, uveo neke posebne novosti. Promjene su bile više iz razloga izostanaka dvojice ključnih ofenzivaca. Drukčije razmještene figure, drukčije podijeljene uloge, ali “glumci” su praktički ostali isti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 23:06