Tom Dubravec / CROPIX CROPIX
DOBRO DA JE OSTAO

'ŠTO SU DVA MILIJUNA EURA NASPRAM ČOVJEKA KOJI STVARA PREVAGU NA TERENU! ON JE NAJVEĆE POJAČANJE HAJDUKA' Legenda Bijelih o dragulju s Poljuda

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. veljača 2020. 19:35

Jairo je ostao u Hajduku unatoč jakoj zimskoj ponudi i već u prvoj utakmici po završetku mercata jasno je da su Bijeli profitirali.

- Više su dobili ostankom nego što bi profitirali s milijunima koje su mogli uzeti za Jaira - ustvrdit će Luka Bonačić.

Pronašao sebe

Prije tri tjedna Bonačić je na startu prvenstva imao Jaira s druge strane. Na klupi Varaždina izgubio je 0:3 od Hajduka koji je igrao s Brazilcem u početnoj postavi. Prošle subote gledao je Bonačić Hajduka u “teniskih” 6:0 s Goricom.

- Jairov poučak jasno kaže da ne možeš stalno razgrađivati momčad. Teže je bilo tražiti nove napadače ili samo jednog od njih, nego ostaviti Jaira bez obzira kolika je zarada na Brazilcu. Dvije godine stvaraš momčad i onda bi trebalo ponovno profilirati prvu špicu. A već ga imaš u Jairu! Nema smisla, zar ne? Zato je bolje da je Jairo ostao na Poljudu.

Igračeva je želja bila ostati u Hajduku?

- Igračeva ili klupska, danas nije ni važno. Bitno je da su igrač i klub odlučili nastaviti zajedno. Što su dva milijuna naspram igrača koji ti stvara prevagu na terenu. Jairo je u Splitu pronašao sebe, jedan je od najkvalitetnijih igrača Hajduka i tu se više nema što dodati.

Split, 220220.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 23. kola HT prve lige, Hajduk - Gorica.
Na fotografiji: Jairo de Macedo da Silva.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX CROPIX

Osim onoga poslovnog pitanja. Hoće li se Jairu ponoviti slična ponuda poput one iz Kazahstana?

- Evidentno je da je Jairo klasa za HNL. Premda ima 28 godina, nije isključeno da mu ponovno dođe neka dobra ponuda. Neki novi izazov. Ima dubinsko vođenje, ima dribling, dobar šut i smisao za suradnju. Igrač je dobrih karakteristika i jedan od bitnijih kotačića u Hajdukovu sustavu. Pritom treba reći da će njegovu cijenu određivati i klupski rezultat. Evidentno je da nije žurio, znači da nije imao ni potrebu. Nitko ne može prognozirati što će biti u budućnosti, ali s kvalitetnim igrama neće loše proći. Dapače, bit će mu dobro u Hajduku ili negdje vani.

Otvoreniji Brazilci

Kakav je napadački kadar Hajduka? U četiri proljetne utakmice postigli su Bijeli 11 zgoditaka?

- Na početku su tražili špicu, ali očito je potraga podigla kapacitete igrača koje već imaju u kadru. Kreković je uistinu potencijal s kojim treba raditi. Eduok? Igra toplo-hladno, tipični mentalitet afričkog nogometa. Kada pomisliš da od njega nema ništa, odjednom se podigne. Od Eduoka se može sve očekivati. Znate kako se kaže, ovisno o tome na koju se nogu toga jutra ustao. Brazilci su drukčiji, otvoreniji su i određeniji u aspektu očekivanja. No, Hajduk je u svakom slučaju ostankom Jaira dobio najveće pojačanje u napadu, a da bi momčad imala balans kvalitete izvedbe, treba se učvrstiti zadnja linija. Znam, novi su, treba stoperima vremena za uigravanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 15:50