ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
MODRI PLANOVI

Što točno smjeraju u Maksimiru? Čim postane prvak, Dinamo će sve podrediti samo jednom cilju

Krznaru i igračima važno što prije osigurati naslov, ako je moguće već na Rujevici
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. svibanj 2021. 13:09

Dinamu nije uspio plan A da pobjedom na Poljudu pa onda i na Rujevici sam sebi donese naslov već ovog tjedna. Zato će Modri i na Rujevicu krenuti s postavom od koje se očekuje pobjeda, žele u Maksimiru što prije potvrditi naslov prvaka, da tu jednu priču skinu s leđa i posvete se novim izazovima.

A nije da ih nema. Dakle, nitko u ovom trenutku više ne sumnja da je naslov prvaka Dinamov, najmanje u to sumnjaju u Dinamu pa se već gleda dugoročniji plan, jer pred Modrima je još nekoliko važnih ciljeva.

Sad glavna preokupacija postaje Kup, Rabuzinovo Sunce od 2018. nije zasjalo u Maksimiru, a to je predugo za Dinamove ambicije, utakmica s Istrom 1961, onog trena kad matematika Modre proglasi prvacima, najvažnija utakmica sezone. I sve će biti podređeno samo njoj.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Dakle, ako kojim slučajem već u nedjelju Dinamo postane prvak, može se očekivati da će u dvobojima s Varaždinom i Goricom, koji prethode finalu Kupa, Damir Krznar odmarati neke važne i najopterećenije igrače, a moguće je da neki dobiju i nekoliko dana pravog odmora, da se osvježe i uhvate zraka.

Jer, i to je važan detalj, šest ili sedam Dinamovih igrača moglo bi igrati na Euru, još nekoliko njih za U-21 reprezentaciju, pa još neko vrijeme neće imati pravi odmor, ionako duga sezona dodatno će im se produžiti, a kao što smo već rekli, pripreme za novu kreću već 9. lipnja, jer kvalifikacije Lige prvaka startaju 6. ili 7. srpnja.

Zato je Krznaru i igračima važno što prije osigurati naslov, ako je moguće već na Rujevici, ako ne, onda najkasnije iduće srijede protiv Varaždina u Maksimiru. Svaki dan odmora je važan, ključan i u planiranju prve faze iduće sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 18:00