Ivica Kulešević
 IVAN PERIC/CROPIX
POČELE PRIPREME

Strateg Osijeka jasno rekao što misli o glasinama: ‘Uvijek će biti onih koji žele doći na moje mjesto‘

Na prvoj presici odgovoreno je i na pitanje o najboljem strijelcu. Odlazi li ili ostaje?
Piše: Darko RužićObjavljeno: 04. kolovoz 2020. 15:54

Okupili su se igrači Osijeka u Gradskom vrtu i nakon što su podvrgnuti testiranjima, kao i članovi stručnog stožera i sve osobe u klubu koje su s njima u kontaktima, započeli su s pripremama za novu sezonu. I presica je tim povodom organizirana, a o novoj sezoni i aktualnostima u klubu govorili su trener Ivica Kulešević i sportski direktor Alen Petrović.

- Sve je sasvim specifično. S ovako nečim još se nismo suočili. Minula sezona se odužila, smanjila prostor za odmor, pa i pripreme koje ćemo odrađivati trajati će neobično kratko - uvodno je rekao trener Kulešević.

Nema plakanja

Na prvom okupljanju bila su samo već dobro znana lica, onaj igrački kadar s kojim je prvoligaš s Drave raspolagao i prošle sezone. A njima se na zanimljiv način obratio Osijekov strateg.

- Rekao sam igračima da imamo dvije opcije, dva obrasca po kojima se možemo ponašati. Prvi je plakati i kukati za neostvarenim u prošloj sezoni, a drugi skupiti glave i angažirati se da u novoj budemo bolji i jači, natjecateljski uspješniji - objasnio je svoj nastup pred Bijelo-plavima Kulešević.

Svjestan klupske ambicioznosti prihvatio je izazov i naglasio.

- I do sada smo imali visoko podignutu letvicu želja i ciljeva, a sada smo je podignuli i na višu razinu. U sezoni koja je ostala iza nas došli smo do granice koju nismo uspjeli probiti, ali, ponavljam, ostavimo to u prošlosti. U novoj ćemo nastojati biti na višim pozicijama nego što smo bili, a u Europi trajati što dulje.

Okupilo se u Gradskom vrtu dosta predstavnika medija. Neki ne prate događaje u klubu svakodnevno, pa ih je zanimalo puno toga, a i ono što je već dobro znano njima je promaknulo. Tako se Kulešević suočio s pitanjem kako je i na koji način preživio navodnu potragu Osijeka za novim trenerom.

- Gledajte, dobio sam povjerenje i znam kakve su mi obveze. Vjerujem u svoje sposobnosti, Osijekovo sam dijete i bit ću na raspolaganju klubu dok me treba. Istina, znam, u ovom je trenutku Osijek poželjna i dobra udavača. Ima i uvijek će biti puno trenera koji bi rado došli na moje mjesto. Ali klupski su mi čelnici dali podršku i nastavljamo suradnju što me dakako raduje, ali i obvezuje - izjavio je Kulešević.

Otklonio je pitanje o prijelaznom roku i vlastitim željama za angažiranje igračkih pojačanja.

- Drugi su ljudi u klubu nadležni za takva pitanja i odgovore. Što se mene tiče, jasno mi je da svakom treneru uvijek trebaju i dobro dođu pojačanja. No, zbivanja u našem klubu u prijelaznom roku usmjeravat će i izlazni transferi. Ako ih bude. Što se mene tiče, mogu reći da bi nam po mom mišljenju dobro došao jedan zadnji vezni i jedan lijevi bočni jer pravu zamjenu za Talysa na tom mjestu u sadašnjem kadru nemam - kazao je Kulešević.

Sastanak u Mađarskoj

Sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović je kazao...

- Puno će toga biti jasnije u tijeku ovog tjedna u kojem će se momčad spremati u mađarskom Felcsutu - najavio je Petrović i dodao:

- Imat ćemo u Mađarskoj sastanak s klupskim čelnicima. Bit će nazočan i vlasnik kluba Lőrinc Meszaros te predsjednik Ferenc Sakalj. Dogovorit ćemo ciljeve i planove za novu sezonu, ali i utvrditi kakav će nam biti budžet za angažiranje novih igrača.

Bit ćemo bolji

Odlazi li iz Osijeka Mirko Marić, za sada nije poznato. Nije ni hoće li doći neki igrač za kojeg će unaprijed biti znano kako je pravo pojačanje.

- O svemu ćemo tome javnost obavještavati u hodu kada se dogodi, ako se dogodi. Želio bih zapravo odmaknuti fokus javnosti od prijelaznog roka i usmjeriti ga prema našoj momčadi i njenim pripremama za novu sezonu. Bili smo dobri, a uvjeren sam, bit ćemo i bolji, imamo kvalitetan igrački kadar koji ćemo dopuniti, ali ne preko noći. Ovogodišnji je prijelazni rok specifičan, kao i puno toga što je izazvano pandemijom viriusa COVID-19, pa će trajati sve do 18. listopada. Vidjet ćemo što će donijeti vrijeme iako, jasno, mi svoj plan i cilj imamo - kazao je Petrović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 19:40