Ante Cizmic / CROPIX
BITKA ZA EUROPA LIGU

Strinić: 'Propustili smo priliku sve riješiti, sada nas čeka potpuno otvorena utakmica...'

'Vidjelo se da smo mi kvalitetnija momčad, no nedostajalo nam je koncentracije u završnici. Hajduk je zabio iz naše greške'
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. kolovoz 2014. 09:44

Ivan Strinić bio je dvostruko sretan u srijedu. Najprije je izbornik Niko Kovač objavio ono što se očekivalo, vratio ga je u kadar reprezentacije nakon što je propustio Svjetsko prvenstvo zbog ozljede, a onda je navečer odigrao dobru utakmicu i pobijedio svoj bivši klub 2:1. Lijevoga bočnoga Dnjipra telefonski smo zatekli u njegovu domu. Taman se probudio...

- Evo još se odmaram. Popodne je trening, pripremamo se za utakmicu prvoga kola kupa koja je na rasporedu u subotu - kaže Strinić.

Protivnik je Desna Černigiv, a onda se misli ponovno okreću prema Hajduku. Kakvi su dojmovi dan nakon prve utakmice?

- Bila je zaista specifična utakmica, bilo je lijepo zaigrati protiv svoje bivše momčadi. Bilo je puno šansi, pogotovo s naše strane, no Kalinić je obranio dosta toga.Vidjelo se da smo mi kvalitetnija momčad, no nedostajalo nam je koncentracije u završnici. Hajduk je zabio iz naše greške, a onda smo se mi još više otvorili i došli do zaslužene pobjede u završnici.

Kako vidite uzvrat?

- U Splitu će biti otvorena utakmica, čeka nas pun Poljud. Tamo će biti sasvim drugačije za razliku od gotovo praznoga stadiona u Kijevu.

Na kraju je Strinić prokomentirao spornu situaciju iz drugoga dijela. Maglica je nakon njegova povlačenja u drugom dijelu tražio jedanaesterac.

- To je bilo normalno povlačenje - on mene, ja njega, već sam to izjavio nakon utakmice. Ima puno takvih situacija u kaznenom prostoru, pa se ništa ne sudi. Znam kako će sad biti u nas, je li bio penal ili nije. Mislim da tome ne treba više pridavati važnost - kazao je Strinić za kraj.

Inače, ukrajinski mediji hvale igru Dnjipra, ali kude realizaciju, a nekadašnji igrač Dynama iz Kijeva Oleg Saljenko ustvrdio je da je po igri trebalo biti 3:0 za momčad iz Dnjipropetrovska. Trener Dnjipra Miron Markevič naglašava učinak splitskoga vratara Lovre Kalinića i nada se da neće imati takvu večer u uzvratu na Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 10:03