Marko Dabro (lijevo)
 Screenshot (HNTV)
SJAJAN START SEZONE

Stroj za golove stigao u Prvu HNL i oduševio odmah u debiju: ‘Želim zabiti više od 20 golova!‘

‘Vjerujem da ćemo kao momčad biti najugodnije i najveće iznenađenje prvenstva‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. srpanj 2021. 13:08

Tri su se debitanta u subotu u Kranjčevićevoj upisali u strijelce - Jan Mlakar (22) je u prvoj utakmici za Hajduk zabio dva pogotka, dok su zgoditke za Lokomotivu, u svojim prvim nastupima u plavom dresu, postigli Nikola Soldo (20) i Marko Dabro (24), Vinkovčanin koji je već prošao svašta u karijeri

S 13 godina je, naime, otišao u Fiorentinu, tri godine kasnije vratio se u matičnu Cibaliju, pa je probao u Gorici i slovenskom Bravu, da bi posljednje dvije sezone proveo u drugoligašu Bijelom Brdu. I napokon se nazabijao golova, lani je s 29 pogodaka bio najbolji drugoligaški strijelac, želio ga je u Osijek dovesti trener Nenad Bjelica. No, negdje je zapelo, nisu se dogovorili i reagirao je direktor Lokomotive, Božidar Šikić, pa je Dabro potpisao trogodišnji ugovor s Lokosima. I već u startnom nastupu pokazao je zašto je doveden...

- Nisam doista mogao ni zamisliti bolji debi, “potrefilo” mi se da zabijem već u prvoj službenoj utakmici za novi klub. Ali, neću se utopiti u samozadovoljstvu, zabijanje golova moj je posao i nadam se da je ovo samo početak lijepe golgeterske sezone - kaže Dabro. A pogodak je bio pravi centarforski, “lažnjakom” je slomio Vuškovića i potom zabio Kaliniću u njegov kut.

Vježbam desnu

Zanimljivo, Dabro je ljevak, a pogodak je “zakucao” desnom, nije uopće izgledalo da mu je to “slabija” noga...

- Vježbam udarce desnom nogom, želim sve poboljšati. Bilo je dobro, ideja mi je spontano došla, u trenutku sam odlučio prevariti Vuškovića “lažnjakom” i uspjelo mi je. A kad mi se u kaznenom prostoru otvori prostor za udarac, onda je to “pola gola”!

Iza vas su burni nogometni dani, no tek ste se lani raspucali u Bijelom Brdu. Što možemo očekivati u prvoligaškoj Lokomotivi, s koliko biste golova bili zadovoljni ove sezone?

- Tjelesno sam i mentalno spreman i želio bih napraviti iskorak, želio bih se dokazati i u Prvoj HNL, da mi nitko ne predbacuje kako sam mogao zabijati samo u nižem rangu. Trudit ću se, davat ću sve od sebe, pa ćemo na kraju vidjeti što će mi to donijeti, hoću li suparničke mreže zatresti 10, 15 ili 20 puta, to sad ne mogu reći. Uglavnom, bio bih zadovoljan kad bih zabio više od 20 pogodaka!

Bude li tako, bit ćete pri vrhu, a možda i na vrhu strijelaca HNL!

- Možda sam letvicu postavio previsoko, ali osjećam se sjajno, zaslužio sam ovu priliku i pun sam samopouzdanja. Gledajte, neću biti nezadovoljan niti s 15 pogodaka, ali cilj je više od 20! Došao sam u mladu momčad, željnu dokazivanja i baš ta silna „glad” za uspjehom svih igrača, dodatni je razlog mom optimizmu. Vjerujem da ćemo biti najugodnije i najveće iznenađenje prvenstva - kaže Marko Dabro.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 13:16